Internaţional (Juridice din lumea largă)
Baroul Bucureşti - Societatea de Ştiinţe Juridice
Documentare juridică pentru avocaţi
JURIDICE
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Apărarea independenţei sistemului judecătoresc în raport cu afirmaţiile fostului procuror general al Republicii Moldova

9 ianuarie 2017 | Irina RÎMARU
Irina Rîmaru

Irina Rîmaru

Joi, 5 ianuarie 2017, în spaţiul public pe canalul de știri http://sputnik.md/ a fost lansată știrea ”Știți ce șpagă iau judecătorii? Vă spune chiar un fost procuror general”. Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, Valeriu Gurbulea a spus că, din toate structurile de stat și publice din Republica Moldova, sistemul judecătoresc este cel mai corupt. Cu toate acestea, spune fostul procuror general, nu ar fi corect să afirmăm că toți judecătorii iau mită și sunt corupți, sunt printre ei și oameni cinstiți, potrivit csm.md.

CSM apreciază afirmaţiile menţionate fiind de natură să producă un impact negativ asupra credibilităţii sistemului judecătoresc al Republicii Moldova, cu consecinţa afectării independenţei şi imparţialităţii magistraţilor, deoarece în acest articol, nu sunt menționate date concrete referitor la un caz de corupție a unui judecător, doar date generale și presupuneri. Fapt, care nu inspiră credibilitate și seriozitate.

Consiliului Superior al Magistraturii îndeamnă societatea civilă, să sesizeze Inspecția judiciară, în legătură cu activitatea judecătorilor care manifestă acțiuni concrete de neglijență profesională.

Irina Rîmaru


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Apărarea independenţei sistemului judecătoresc în raport cu afirmaţiile fostului procuror general al Republicii Moldova”

  1. Valeria BĂLĂNEL spune:

    Consider că în orice țară sistemul are lacune… Nu cred că există un sistem judecătoresc care să fie întru totul perfect și rigid, asta fiindcă însuși dreptul reprezintă o ramură extrem de flexibilă, ce se adaptează în raport cu schimbările în societate. Iar cu privire la afirmațiile fostului domn procuror, este întotdeauna foarte simplu să dai vina pe cineva, în loc să îți asumi responsabilitatea, a recunoaște anumite lucruri și a mobiliza o schimbare în sistemul judecătoresc al Republicii Moldova pe care îl tot critică…

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.