Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Andrei Săvescu: Factura e act juridic
07.01.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro, s-a referit, în cadrul Dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la natura juridică a facturii în lumina Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Andrei SăvescuEu cred că factura e act juridic, dar nu mă întreabă nimeni. Vreau să amintesc ce spunea Eugen Hurubă, căci acum este momentul (pe care demult îl pândesc), această problemă este rezolvată dacă adoptăm interpretarea propusă de domnul profesor Hurubă, în sensul că factura este titlu executoriu pentru debitul curent, iar dacă avem penalități și alte discuții pentru care este nevoie de un contract, într-adevăr, ca să vedem ce cuantum au ce și cum, atunci trebuie să mergem la instanță. Probabil că intenția legiuitorului, asta încerca să ne spună domnul profesor Hurubă, dar noi am trecut peste el, că este la distanță, este următoarea: titlu executoriu doar pentru factura pentru plata curentă, ca furnizorul să își ia banii pentru ce a livrat acum, iar pentru penalități și altele este nevoie de contract, se fac discuții asupra cărora este firesc ca instanța să se pronunțe. Dacă adoptăm modelul propus de Eugen Hurubă lucrurile se simplifică mult.”

Laura-Cristina Dumitru

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Andrei Săvescu: Factura e act juridic”

  1. Alina BADEA spune:

    Factura nu prea îndeplineşte condiţiile unui act juridic, definit drept manifestare de voinţă a uneia sau mai multor persoane, săvârşită în scopul de a crea, modifica sau stinge raporturi juridice civile. Ar fi interesant să se cunoască şi argumentarea unui asemenea raţionament.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.