TOP LEGAL
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Andrei Săvescu: Factura e act juridic
07.01.2017 | Laura-Cristina DUMITRU


Av. dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro, s-a referit, în cadrul Dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la natura juridică a facturii în lumina Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Andrei SăvescuEu cred că factura e act juridic, dar nu mă întreabă nimeni. Vreau să amintesc ce spunea Eugen Hurubă, căci acum este momentul (pe care demult îl pândesc), această problemă este rezolvată dacă adoptăm interpretarea propusă de domnul profesor Hurubă, în sensul că factura este titlu executoriu pentru debitul curent, iar dacă avem penalități și alte discuții pentru care este nevoie de un contract, într-adevăr, ca să vedem ce cuantum au ce și cum, atunci trebuie să mergem la instanță. Probabil că intenția legiuitorului, asta încerca să ne spună domnul profesor Hurubă, dar noi am trecut peste el, că este la distanță, este următoarea: titlu executoriu doar pentru factura pentru plata curentă, ca furnizorul să își ia banii pentru ce a livrat acum, iar pentru penalități și altele este nevoie de contract, se fac discuții asupra cărora este firesc ca instanța să se pronunțe. Dacă adoptăm modelul propus de Eugen Hurubă lucrurile se simplifică mult.”

Laura-Cristina Dumitru

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Andrei Săvescu: Factura e act juridic”

  1. Alina BADEA spune:

    Factura nu prea îndeplineşte condiţiile unui act juridic, definit drept manifestare de voinţă a uneia sau mai multor persoane, săvârşită în scopul de a crea, modifica sau stinge raporturi juridice civile. Ar fi interesant să se cunoască şi argumentarea unui asemenea raţionament.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate