Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Andrei Săvescu: Factura e act juridic
07.01.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Secţiuni: Content, Drept civil, Recuperare creanțe, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro, s-a referit, în cadrul Dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la natura juridică a facturii în lumina Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Andrei SăvescuEu cred că factura e act juridic, dar nu mă întreabă nimeni. Vreau să amintesc ce spunea Eugen Hurubă, căci acum este momentul (pe care demult îl pândesc), această problemă este rezolvată dacă adoptăm interpretarea propusă de domnul profesor Hurubă, în sensul că factura este titlu executoriu pentru debitul curent, iar dacă avem penalități și alte discuții pentru care este nevoie de un contract, într-adevăr, ca să vedem ce cuantum au ce și cum, atunci trebuie să mergem la instanță. Probabil că intenția legiuitorului, asta încerca să ne spună domnul profesor Hurubă, dar noi am trecut peste el, că este la distanță, este următoarea: titlu executoriu doar pentru factura pentru plata curentă, ca furnizorul să își ia banii pentru ce a livrat acum, iar pentru penalități și altele este nevoie de contract, se fac discuții asupra cărora este firesc ca instanța să se pronunțe. Dacă adoptăm modelul propus de Eugen Hurubă lucrurile se simplifică mult.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti