Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Drept civil, Flux informații, Recuperare creanțe, SELECTED
 1 comentariu

Andrei Săvescu: Factura e act juridic

7 ianuarie 2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Av. dr. Andrei Săvescu, coord. JURIDICE.ro, s-a referit, în cadrul Dezbaterii ”Moș Nicolae ne aduce noi titluri executorii”, organizată de Societatea de Științe Juridice, la natura juridică a facturii în lumina Legii nr. 225/2016 pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.

Andrei SăvescuEu cred că factura e act juridic, dar nu mă întreabă nimeni. Vreau să amintesc ce spunea Eugen Hurubă, căci acum este momentul (pe care demult îl pândesc), această problemă este rezolvată dacă adoptăm interpretarea propusă de domnul profesor Hurubă, în sensul că factura este titlu executoriu pentru debitul curent, iar dacă avem penalități și alte discuții pentru care este nevoie de un contract, într-adevăr, ca să vedem ce cuantum au ce și cum, atunci trebuie să mergem la instanță. Probabil că intenția legiuitorului, asta încerca să ne spună domnul profesor Hurubă, dar noi am trecut peste el, că este la distanță, este următoarea: titlu executoriu doar pentru factura pentru plata curentă, ca furnizorul să își ia banii pentru ce a livrat acum, iar pentru penalități și altele este nevoie de contract, se fac discuții asupra cărora este firesc ca instanța să se pronunțe. Dacă adoptăm modelul propus de Eugen Hurubă lucrurile se simplifică mult.”

Laura-Cristina Dumitru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică