Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Focșani. Revocarea ordinului de restricție


23 ianuarie 2017 | Laura-Cristina DUMITRU
Secţiuni: Drept civil, Drept penal, Familie, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Laura-Cristina Dumitru

Laura-Cristina Dumitru

Judecătoria Focșani a hotărât revocarea ordinului de restricție luat de instanță față de reclamant după o lună și 2 săptămâni prin care se dispusese evacuarea temporară a acestuia din imobilul în care locuia alături de pârâtă, păstrarea unei distanțe de 250 m față de aceasta, interdicția de a se deplasa în localitatea Milcovul timp de 6 luni sau de a o contacta, inclusiv telefonic. Poziția procesuală a pârâtei – respectiv că este de acord cu revocarea ordinului și reîntoarcerea acestuia în locuința unde au conviețuit mai mulți ani, că s-a împăcat cu reclamantul și că i-a promis că nu îi va mai face probleme și că nu îi va mai afecta integritatea fizică și psihică – a fost reprezentativă în hotărârea instanței de a decide admiterea acțiunii. Firește, reclamantul a respectat condițiile prevăzute de art. 34 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie (agresorul a respectat interdicțiile sau obligațiile impuse; agresorul a urmat consiliere psihologică, psihoterapie, tratament de dezintoxicare ori orice altă formă de consiliere sau terapie care a fost stabilită în sarcina sa ori care i-a fost recomandată sau a respectat măsurile de siguranță, dacă asemenea măsuri s-au luat, potrivit legii; dacă există indicii temeinice că agresorul nu mai prezintă un real pericol pentru victima violenței sau pentru familia acesteia). (Sentința civilă nr. 687 din 29 ianuarie 2016 pronunțată de Judecătoria Focșani având ca obiect reintegrare domiciliu)

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro