« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Judecătoria Focșani. Revocarea ordinului de restricție
23.01.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Laura-Cristina Dumitru

Laura-Cristina Dumitru

Judecătoria Focșani a hotărât revocarea ordinului de restricție luat de instanță față de reclamant după o lună și 2 săptămâni prin care se dispusese evacuarea temporară a acestuia din imobilul în care locuia alături de pârâtă, păstrarea unei distanțe de 250 m față de aceasta, interdicția de a se deplasa în localitatea Milcovul timp de 6 luni sau de a o contacta, inclusiv telefonic. Poziția procesuală a pârâtei – respectiv că este de acord cu revocarea ordinului și reîntoarcerea acestuia în locuința unde au conviețuit mai mulți ani, că s-a împăcat cu reclamantul și că i-a promis că nu îi va mai face probleme și că nu îi va mai afecta integritatea fizică și psihică – a fost reprezentativă în hotărârea instanței de a decide admiterea acțiunii. Firește, reclamantul a respectat condițiile prevăzute de art. 34 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie (agresorul a respectat interdicțiile sau obligațiile impuse; agresorul a urmat consiliere psihologică, psihoterapie, tratament de dezintoxicare ori orice altă formă de consiliere sau terapie care a fost stabilită în sarcina sa ori care i-a fost recomandată sau a respectat măsurile de siguranță, dacă asemenea măsuri s-au luat, potrivit legii; dacă există indicii temeinice că agresorul nu mai prezintă un real pericol pentru victima violenței sau pentru familia acesteia). (Sentința civilă nr. 687 din 29 ianuarie 2016 pronunțată de Judecătoria Focșani având ca obiect reintegrare domiciliu)

Laura-Cristina Dumitru

 
Secţiuni: Drept civil, Drept penal, Dreptul familiei, Jurisprudență, Jurisprudență Judecătorii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD