Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Baroul București. Recomandări pentru avocaţi ref. plata contribuțiilor profesionale
10.01.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 9 ianuarie 2017, Consiliul Baroului București a analizat situația încasării contribuțiilor profesionale de la membrii baroului și a apreciat conduita majorității avocaților cu drept de exercitare a profesiei și modul în care aceștia își execută obligațiile profesionale, potrivit unui comunicat al Baroului.

Astfel, a constatat ca un număr relativ important de avocați nu s-au conformat obligației profesionale prevăzute de art. 44 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, înregistrând restanțe mai mari de 3 luni, lista acestora putând fi consultată, de persoanele interesate, la Compartimentul Contabilitate, etajul IV.

Având în vedere ca neplata contribuțiilor profesionale constituie atât o posibilă abatere disciplinară, cât și un impediment în asigurarea resurselor necesare funcționării normale a baroului și a serviciilor administrative, Consiliul Baroului București reamintește colegilor avocați care înregistrează restanțe la plata contribuțiilor profesionale, despre obligația legală și statutară în acest sens și adresează recomandarea de remediere a întârzierilor până la 30 ianuarie 2017.

În ședința din 31 ianuarie 2017 Consiliul Baroului București va evalua măsura în care avocații și-au îndeplinit obligațiile de plată și va decide, în conformitate cu prevederile Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.