Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti
Millenium Insurance Broker
 

Baroul București. Recomandări pentru avocaţi ref. plata contribuțiilor profesionale
10.01.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 9 ianuarie 2017, Consiliul Baroului București a analizat situația încasării contribuțiilor profesionale de la membrii baroului și a apreciat conduita majorității avocaților cu drept de exercitare a profesiei și modul în care aceștia își execută obligațiile profesionale, potrivit unui comunicat al Baroului.

Astfel, a constatat ca un număr relativ important de avocați nu s-au conformat obligației profesionale prevăzute de art. 44 alin. (1) din Legea nr. 51/1995, înregistrând restanțe mai mari de 3 luni, lista acestora putând fi consultată, de persoanele interesate, la Compartimentul Contabilitate, etajul IV.

Având în vedere ca neplata contribuțiilor profesionale constituie atât o posibilă abatere disciplinară, cât și un impediment în asigurarea resurselor necesare funcționării normale a baroului și a serviciilor administrative, Consiliul Baroului București reamintește colegilor avocați care înregistrează restanțe la plata contribuțiilor profesionale, despre obligația legală și statutară în acest sens și adresează recomandarea de remediere a întârzierilor până la 30 ianuarie 2017.

În ședința din 31 ianuarie 2017 Consiliul Baroului București va evalua măsura în care avocații și-au îndeplinit obligațiile de plată și va decide, în conformitate cu prevederile Legii nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti