Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Maramureș. Omor. Arestare preventivă. UPDATE: Detențiune pe viață
20.02.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

20 februarie 2018: Tribunalul Maramureş s-a pronunţat cu privire la cauza nr. 1416/100/2017, având ca obiect infracţiunea de omor calificat comisă la data de 4 ianuarie 2017, la sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, asupra victimei N. G., şef de post, potrivit unui comunicat.

Astfel, prin sentinţa penală nr. 28/20.02.2018, ambilor inculpaţi, T.I.A. şi T.M.O,  li s-a aplicat pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani a drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d şi h Cod penal şi pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b, d şi h Cod penal pe perioada executării pedepsei.

S-a menţinut măsura arestului preventiv aplicată acestora şi s-a dedus din pedeapsă reţinerea lor pe o durată de 24 de ore, din 6 ianuarie 2017 până la 7 ianuarie 2017, şi arestul preventiv începând cu data de 7 ianuarie 2017, la zi.

În baza art. 25 alin. 1 Cod procedură penală coroborat cu art. 1391 alin. 2 Cod civil, inculpaţii au fost obligaţi, în solidar, la plata către partea civilă D. A., a sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit, iar în temeiul art. 25 Cod procedură penală coroborat cu art. 1381 alin. 1 şi 2 Cod civil, la plata, în parte, a despăgubirilor civile către I.P.J. Maramureş.

Instanţa a luat act de renunţarea la pretenţiile civile formulate de către părţile civile N. M. (mama victimei), N. M. (soţia victimei), N. A. (fiul victimei) şi N. M. A. (fiul victimei).

S-a dispus păstrarea până la rămânerea definitivă a cauzei a mijloacelor materiale de probă, bunuri aparținând victimei sau condamnaţilor, care  vor fi ulterior restituite, distruse sau arhivate împreună cu dosarul.

De asemenea, s-a dispus plata, din fondurile Ministerului Justiţiei, a sumei de câte 360 lei reprezentând onorariile de apărători desemnaţi din oficiu.

Inculpaţii au fost obligaţi la plata sumei de câte 53.000 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

***

Tribunalul Maramureș. Omor. Arestare preventivă.

9 ianuarie 2017: Tribunalul Maramureș a adus la cunoştinţa opiniei publice, printr-un comunicat de presă, că prin încheierea penală nr. 2/DL din data de 7 ianuarie 2017, pronunţată în dosarul nr. 35/100/2017 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 ianuarie 2017, până la data de 5 februarie 2017 inclusiv, a inculpaţilor T. I. A., în vârstă de 31 de ani şi T. M. O., în vârstă de 22 de ani, domiciliaţi în Vişeu de Jos, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 Cod penal, raportat la art. 257 alin. (1) şi alin. (4) Cod penal (cu aplicarea art. 41 Cod penal pentru inculpatul T. M. O.).

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpaţilor, instanţa a reţinut că, în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceştia, în data de 4 ianuarie 2017, au intrat în incinta Postului de poliţie Vişeu de Jos, unde i-au aplicat victimei N. G., agent de poliţie, 3 lovituri cu un cuţit – una în zona cervicală şi două în zona toracelui – în urma cărora acesta a decedat.

Inculpaţii au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat, în vederea soluţionării contestaţiei, Curţii de Apel Cluj.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti