Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti
 1 comentariu

Chestionar Asociația Forumul Judecătorilor din România privind statutul magistraților – detaşarea la alte instituţii, promovarea, reglementarea remunerării, aplicarea unui cod deontologic şi răspunderea
09.01.2017 | Dragoș Alin CĂLIN

Secţiuni: Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

În prima jumătate a anului 2016, cu ocazia dezbaterilor pentru modificarea legilor justiției inițiate de Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii, Asociația Forumul Judecătorilor din România a solicitat un set de informații de la autorități reprezentative din alte sisteme judiciare ale statelor membre ale Uniunii Europene (ministere ale justiției, consilii judiciare/ale magistraturii, școli de magistratură etc.) în aspecte referitoare la statutul magistraților, respectiv detaşarea la alte instituţii, promovarea, reglementarea remunerării, aplicarea unui cod deontologic şi răspunderea.

Aceste răspunsuri primite din Finlanda, Suedia, Germania, Letonia, Polonia, Ungaria, Croația, Estonia, Cipru, Portugalia și Regatul Unit au fost traduse în limba română și adaptate prin efortul judecătorilor Maria Adelina Constantinof, Ioana Maria Cîmpean, Gabriel Mustaţă și Dragoș Călin, chestionarul realizat urmând a fi publicat în Revista Forumul Judecătorilor nr. 2/2016, iniţiativă a judecătorilor din România, având ca scop promovarea valorilor legate de profesia de judecător, a ideilor şi opiniilor privind starea justiţiei şi reforma sistemului judiciar, a studiilor juridice bazate pe experienţa acumulată în activitatea desfăşurată.

Revista Forumul Judecătorilor reprezintă o publicaţie serială înregistrată la Centrul Naţional ISSN cu codul ISSN 2065-8745, fiind indexată în mai multe baze de date internaționale, între care HeinOnLine, EBSCO, SSRN.

:: Chestionar FJR statutul magistraților în diverse state membre UE

Judecător Dragoș Călin, Curtea de Apel București, co-președinte

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti