Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Ioan Muraru: Întotdeauna Constituția trebuie și ea apărată
10.01.2017 | Ştefan PREPELIŢĂ


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Prof. univ. dr. Ioan  Muraru s-a referit, în cadrul dezbaterii Constituţia României încotro?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la domeniile supuse revizuirii Constituţiei şi cele care nu pot face obiectul revizuirii.

Ioan  Muraru: „Noi, constituționaliștii, când vorbim de constituțiile rigide, arătăm foarte deschis că rigiditatea este o procedură prin care încercăm să ținem reforma în vigoare, dar nu este de netrecut. Eu nu vreau să intru în probleme juridice, noi avem, într-adevăr, în Constituție un text care arată că anumite domenii nu sunt, nu pot fi obiect de revizuire. Dar, și acestea sunt subtilitățile juridice până la urmă, nu am scris nicăieri în Constituție că articolul respectiv nu poate fi scos. Este o problemă, sigur este o speculație juridică, dar a fost discutată în Adunarea Constituantă, adică lumea când a votat Constiuția, mă refer la Adunarea Constituantă, a știut acest lucru. Iată, știu eu, un prim răspuns, pentru că o să mă refer, dacă mai e timp după aceea, la o altă problemă practică pentru noi. În, știu eu, spațiul public sunt foarte multe discuții, este firesc. Foarte multe propuneri, este firesc. Foarte multe supărări, firesc sau nu, aceasta este. Noi românii avem acest spirit. Poate fi un lucru bun, pentru că întotdeauna s-a spus că progresul este opera nemulțumiților. Ceea ce mi se pare mie însă că ar trebui rezvăzut sau rezăvute: răspunsurile care se dau propunerilor. Nu am văzut răspunsuri din partea autorităților publice în domeniu, care să meargă pe o interpretare corectă a Constituției. Pentru că întotdeauna Constituția trebuie și ea apărată. În orice zonă există apărare. Ca atare, e o problemă pe care aș vrea să o abordez, sigur, mai târziu, mai ales în ce privește aceste propuneri legate de modificarea textului referitor la căsătorie.”

Ștefan Prepeliţă

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate