Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Ioan Muraru: Întotdeauna Constituția trebuie și ea apărată


10.01.2017 | Ştefan PREPELIŢĂ
Secţiuni: Content, Drept constitutional, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. Ioan  Muraru s-a referit, în cadrul dezbaterii Constituţia României încotro?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la domeniile supuse revizuirii Constituţiei şi cele care nu pot face obiectul revizuirii.

Ioan  Muraru: „Noi, constituționaliștii, când vorbim de constituțiile rigide, arătăm foarte deschis că rigiditatea este o procedură prin care încercăm să ținem reforma în vigoare, dar nu este de netrecut. Eu nu vreau să intru în probleme juridice, noi avem, într-adevăr, în Constituție un text care arată că anumite domenii nu sunt, nu pot fi obiect de revizuire. Dar, și acestea sunt subtilitățile juridice până la urmă, nu am scris nicăieri în Constituție că articolul respectiv nu poate fi scos. Este o problemă, sigur este o speculație juridică, dar a fost discutată în Adunarea Constituantă, adică lumea când a votat Constiuția, mă refer la Adunarea Constituantă, a știut acest lucru. Iată, știu eu, un prim răspuns, pentru că o să mă refer, dacă mai e timp după aceea, la o altă problemă practică pentru noi. În, știu eu, spațiul public sunt foarte multe discuții, este firesc. Foarte multe propuneri, este firesc. Foarte multe supărări, firesc sau nu, aceasta este. Noi românii avem acest spirit. Poate fi un lucru bun, pentru că întotdeauna s-a spus că progresul este opera nemulțumiților. Ceea ce mi se pare mie însă că ar trebui rezvăzut sau rezăvute: răspunsurile care se dau propunerilor. Nu am văzut răspunsuri din partea autorităților publice în domeniu, care să meargă pe o interpretare corectă a Constituției. Pentru că întotdeauna Constituția trebuie și ea apărată. În orice zonă există apărare. Ca atare, e o problemă pe care aș vrea să o abordez, sigur, mai târziu, mai ales în ce privește aceste propuneri legate de modificarea textului referitor la căsătorie.”

Ștefan Prepeliţă

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro