Internaţional (Juridice din lumea largă)
Baroul Bucureşti - Societatea de Ştiinţe Juridice
Documentare juridică pentru avocaţi
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Germania. Fostul preşedinte al Curții Constituționale a decedat

11 ianuarie 2017 | JURIDICE.ro

Marți, 10 ianuarie 2017, Klaus Iohannis, Preşedintele României, a transmis un mesaj de condoleanțe Președintelui Republicii Federale Germania, Joachim Gauck, în urma încetării din viață a fostului Președinte al Republicii Federale Germania, Roman Herzog.

Roman Herzog s-a născut la 5 aprilie 1934, la Landshut. A absolvit studii de drept, la Munchen, susținând examenul de stat în anul 1957, iar în anul imediat următor și-a dat doctoratul.

În perioada 1958-1964 a fost asistent universitar, la Universitatea din Munchen, iar în 1961 și-a susținut cel de-al doilea examen de stat. A fost, apoi, lector, la Universitatea din Munchen (1964-1966), profesor de drept constituțional și științe politice la Universitatea Liberă din Berlin (1966-1969), profesor de științe politice la Colegiul de Științe Administrative din Speyer (1969-1973) și membru de onoare din străinătate al Academiei Române, din 11 aprilie 1995.

Joachim Gauck: „În calitate de ministru, de președinte al Curții Constituționale și de președinte al Germaniei, drepturile cetățenilor și libertatea nu au fost niciodată termeni abstracți.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.