Arii de practică: LitigiiAchizitii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativ
ContravenţiiDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergie
Executare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăInternetJocuri de norocMedia & PublicitateMediere
Piaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiSocietăţiTelecomVaria
 
Mediu
CărţiProfesionişti
JURIDICE CORPORATE
JURIDICE

Modificarea Metodologiei privind organizarea şi funcţionarea Sistemului informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL)

11 ianuarie 2017 | Antoanela COSTEA
JURIDICE
345 citiri
Print Friendly
 
Antoanela Costea

Antoanela Costea

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 22 din data de 9 ianuarie 2017 a fost publicat Ordinul Ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 2526 din 30 decembrie 2016 pentru completarea Metodologiei privind organizarea şi funcţionarea SUMAL, obligaţiile utilizatorilor SUMAL, precum şi structura şi modalitatea de transmitere a informaţiilor standardizate, aprobată prin Ordinul Ministrului delegat pentru ape, păduri şi piscicultură nr. 837/2014.

Modificarea constă în introducerea unui nou articol în cadrul Secţiunii 7: „Alte funcţii ale SUMAL Agent” (SUMAL Agent este registrul electronic care cuprinde operarea avizelor de însoţire a materialelor lemnoase, a recepţiilor în depozitele finale şi a situaţiilor gestionare obligatorii), articolul cuprinzând dispoziţii cu privire la stabilirea volumului materialelor lemnoase şi limitele toleranţelor admise la calculul volumului lemnului rotund inventariat.

Ordinul se aplică până la data de 21 aprilie 2017.

Cu referire la SUMAL, reamintim că la data de 23 decembrie 2016 a fost publicată Hotărărea de Guvern nr. 1004 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligaţiilor ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, hotărârea urmând a intră în vigoare la 120 de zile de la data publicării.

De la data publicării hotărârii, în scopul implementării SUMAL, autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură poate realiza testarea acestuia pe o perioadă de 100 de zile în baza metodologiei aprobate prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. Proiectul de ordin a fost publicat spre consultare pe pagina de internet a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pe data de 29 decembrie 2016.

Antoanela Costea

CONFERINȚE JURIDICE detalii aici

15 februarie 2017: Probleme dificile de PROCEDURĂ CIVILĂ (ed. 5). Accesul la justiție. Costurile procesului civil. In memoriam VIOREL MIHAI CIOBANU
16 februarie 2017: Probleme dificile de ARBITRAJ (prima ediție). CONFERINȚA BRÂNDUȘA ȘTEFĂNESCU
17 februarie 2017: Probleme dificile de EXECUTARE SILITĂ (ed. 6)

ATELIERE JURIDICE detalii aici

7 februarie 2017: Evaziunea fiscală. Aspecte controversate de drept penal și drept procesual penal
22 februarie 2017: Spălarea de bani. Pericole concrete și soluții de prevenire
3 martie 2017: Cum putem convinge și impune instanței naționale să adreseze o trimitere preliminară Curții de Justiție a Uniunii Europene?

Aflaţi mai mult despre , , ,

Lasă un răspuns

Important
Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real şi care respectă Politica JURIDICE.ro si Condiţiile de publicare. Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare.
Return to Top ▲Return to Top ▲