achiziţii publice, afaceri transfrontaliere, arbitraj, asigurări, BANKING, concurenţă, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, data protection, drept civil, drept comercial, drept constituţional, DREPT PENAL, dreptul familiei, dreptul muncii, dreptul sportului, dreptul UE, energie, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, health & pharma, infrastructură, INSOLVENŢĂ, internet, jocuri de noroc, LITIGII, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, PROCEDURĂ CIVILĂ, proprietate intelectuală, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, SOCIETĂŢI, telecom
 
Mediu
CărţiProfesionişti
Baroul Bucureşti - Societatea de Ştiinţe Juridice
Documentare juridică pentru avocaţi
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Metodologiei privind organizarea şi funcţionarea Sistemului informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL)

11 ianuarie 2017 | Antoanela COSTEA
Antoanela Costea

Antoanela Costea

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 22 din data de 9 ianuarie 2017 a fost publicat Ordinul Ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 2526 din 30 decembrie 2016 pentru completarea Metodologiei privind organizarea şi funcţionarea SUMAL, obligaţiile utilizatorilor SUMAL, precum şi structura şi modalitatea de transmitere a informaţiilor standardizate, aprobată prin Ordinul Ministrului delegat pentru ape, păduri şi piscicultură nr. 837/2014.

Modificarea constă în introducerea unui nou articol în cadrul Secţiunii 7: „Alte funcţii ale SUMAL Agent” (SUMAL Agent este registrul electronic care cuprinde operarea avizelor de însoţire a materialelor lemnoase, a recepţiilor în depozitele finale şi a situaţiilor gestionare obligatorii), articolul cuprinzând dispoziţii cu privire la stabilirea volumului materialelor lemnoase şi limitele toleranţelor admise la calculul volumului lemnului rotund inventariat.

Ordinul se aplică până la data de 21 aprilie 2017.

Cu referire la SUMAL, reamintim că la data de 23 decembrie 2016 a fost publicată Hotărărea de Guvern nr. 1004 pentru aprobarea Normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, precum şi a unor măsuri de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligaţiilor ce revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, hotărârea urmând a intră în vigoare la 120 de zile de la data publicării.

De la data publicării hotărârii, în scopul implementării SUMAL, autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură poate realiza testarea acestuia pe o perioadă de 100 de zile în baza metodologiei aprobate prin ordin al conducătorului autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultură. Proiectul de ordin a fost publicat spre consultare pe pagina de internet a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pe data de 29 decembrie 2016.

Antoanela Costea


Aflaţi mai mult despre , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.