achiziţii publice, afaceri transfrontaliere, arbitraj, asigurări, BANKING, concurenţă, construcţii, contencios administrativ, contravenţii, data protection, drept civil, drept comercial, drept constituţional, DREPT PENAL, dreptul familiei, dreptul muncii, dreptul sportului, dreptul UE, energie, executare silită, fiscalitate, fuziuni & achiziţii, health & pharma, infrastructură, INSOLVENŢĂ, internet, jocuri de noroc, LITIGII, media & publicitate, mediere, piaţa de capital, PROCEDURĂ CIVILĂ, proprietate intelectuală, protecţia consumatorilorprotecţia mediului, SOCIETĂŢI, telecom
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Baroul Bucureşti - Societatea de Ştiinţe Juridice
Documentare juridică pentru avocaţi
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

TUE pendinte: anulare decizie ref. ajutor de stat

11 ianuarie 2017 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU
Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Prin cererea înregistrată în data de 25 august 2016 (T-474/16, Société wallonne des aéroports/ Comisia), s-a solicitat Tribunalului:
1. declararea admisibilității și temeiniciei prezentei acțiuni şi conexarea prezentei cauze cu cauza T-818/14
2. anularea articolelor 3, 4, 5 și 6 din Decizia Comisiei din 1 octombrie 2014 nr. SA.14093 privind măsurile puse în aplicare de Belgia în favoarea Brussels South Charleroi Airport și Ryanair.

În susţinerea acestei acţiuni, se invocă patru motive:
1. în ceea ce privește analiza asupra redevențelor plătite de Brussels South Charleroi Airport (BSCA) reclamantei, Comisia a săvârşit o eroare de drept pentru că deciziile de a investi, de a proceda la construirea de infrastructuri aeroportuare și de a le pune la dispoziția BSCA ar fi fost luate înainte de pronunțarea Hotărârii din 12 decembrie 2000 (T-128/98)
2. prin calificarea lui Instrument Landing System (ILS) și a serviciului de balizaj al pistei drept echipamente și servicii de natură economică, Comisia a săvârșit o a doua eroare de drept;
3. s-a aplicat un raţionament eronat în determinarea redevenţei anuale a pieţei în sarcina BSCA;
4. o altă eroare de drept s-a săvârșit prin includerea în cuantumul redevenței de recuperat de la BSCA a ajutorului acordat pentru misiunea de securitate şi prin neluarea în considerare a reducerii „subvenției incendiu-întreținere”.

Andrei Alexandru Marcu (text)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

dr. Mihaela Mazilu-Babel (selecție)


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.