Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Florentin Țuca: Riscăm să ne îmbătăm cu apă rece


12 ianuarie 2017 | Andrei Alexandru MARCU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept constituțional, Flux informații, SELECTED

Avocat dr. Florentin Țuca, partener ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Constituţia României încotro?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la criza de legitimitate politică în care se găseşte România.

Florentin Țuca: În ceea ce mă priveşte găsesc că, din păcate, sistemul normativ se află în siajul sistemului politic şi este afectat şi el de criza de legitimitate pe care sistemul politic contemporan, nu numai în România, ci şi aiurea, o suferă. Trăim într-o criză de legitimitate politică. Dacă noi nu observăm acest aspect şi nu observăm că există un risc serios de delegitimizare a actului normativ însuşi, începând cu Constituția, atunci riscăm să ne îmbătăm cu apă rece. Tacitus spunea “cu cât mai mare numărul legilor, cu atât mai mare riscul de implozie al republicii”. Noi, cum aţi spus şi dumneavoastră, faptul că un Guvern emite mai multe acte normative decât un Parlament, care este zice-se organul reprezentativ al electoratului, înseamnă că este o problemă imensă.”

Andrei Alexandru Marcu
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică