Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Florentin Țuca: Riscăm să ne îmbătăm cu apă rece

12.01.2017 | Andrei Alexandru MARCU
Abonare newsletter

Avocat dr. Florentin Țuca, partener ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, s-a referit, în cadrul dezbaterii Constituţia României încotro?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la criza de legitimitate politică în care se găseşte România.

Florentin Țuca: În ceea ce mă priveşte găsesc că, din păcate, sistemul normativ se află în siajul sistemului politic şi este afectat şi el de criza de legitimitate pe care sistemul politic contemporan, nu numai în România, ci şi aiurea, o suferă. Trăim într-o criză de legitimitate politică. Dacă noi nu observăm acest aspect şi nu observăm că există un risc serios de delegitimizare a actului normativ însuşi, începând cu Constituția, atunci riscăm să ne îmbătăm cu apă rece. Tacitus spunea “cu cât mai mare numărul legilor, cu atât mai mare riscul de implozie al republicii”. Noi, cum aţi spus şi dumneavoastră, faptul că un Guvern emite mai multe acte normative decât un Parlament, care este zice-se organul reprezentativ al electoratului, înseamnă că este o problemă imensă.”

Andrei Alexandru Marcu
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate