« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Ziua Mondială a Zăpezii
17.01.2021 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust Monitor Dosare
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

17 ianuarie 2021: Ziua Mondială a Zăpezii este marcată, anual, în cea de-a treia duminică a lunii ianuarie.

Președintele FIS, Gian Franco Kasper, a transmis următorul mesaj:

Copiii sunt viitorul nostru. În fiecare sezon vedem copii care se duc pentru prima dată la sporturile de zăpadă. Faptul că vor crește pentru a fi schiori de top nu este ceea ce contează- ceea ce ne dorim este să îi urmărim crescând cu schiul și snowboardul ca parte a vieții lor. Această viziune a fost principala inspirație pentru campania FIS „Aduceți copiii pe zăpadă”, care a fost introdusă de Consiliul FIS în noiembrie 2007. Campania a mers din ce în ce mai bine și acum este momentul să facem următorul pas, lansând Ziua Mondială a Zăpezii.

Din ceea ce urmează să faceți parte nu este doar o altă zi din calendar. În fiecare an vedem multe zile specifice dedicate unor cauze demne. Ziua Mondială a Zăpezii este diferită de acele zile, întrucât reunește multe dintre beneficiile generale și le combină cu bucuria și minunea zăpezii. Va fi o zi în care copiii se reunesc cu familiile lor, încurajați să se bucure și să exploreze zăpada, în timp ce învață despre mediu, despre beneficiile pentru sănătate ale activităților de zăpadă și despre siguranța în general și pe zăpadă. Sperăm că Ziua Mondială a Zăpezii va oferi o experiență fiecărui copil participant, experiență pe care o va prețui toată viața și pe care și-ar dori să o retrăiască în fiecare an.

FIS a avut întotdeauna un angajament puternic față de partea competitivă a schiului și a snowboard-ului. În ultimii 100 de ani, FIS și-a propus să susțină prestigiul, exaltarea și corectitudinea schiului și a snowboard-ului competitiv. Cu toate acestea, de câțiva ani, ne-am concentrat din ce în ce mai mult pe contracararea declinului participării la sporturile de zăpadă, în special în rândul tinerilor. Ziua Mondială a Zăpezii urmărește nu numai să ofere copiilor amintiri pe viață, ci și speră să ajute la reînvierea numărului de participanți la sporturile de zăpadă.

Acest eveniment nu ar fi posibil fără aportul unor părți-cheie interesate. Aș dori să profit de această ocazie pentru a recunoaște și a mulțumi în mod oficial contribuția Asociațiilor Naționale de Schi FIS, a Comitetelor Organizatoare FIS, a Asociației Internaționale a Instructorilor de Schi, a industriei sporturilor de schi și a zăpezii, a organizațiilor de schi turistic și Internationale Föderation Nationaler Verbände von Seilbahnunternehmen (FIANET) .

Sunt foarte pasionat de campania FIS de „A aduce copiii pe zăpadă”. Sper să împărtășiți viziunea noastră pentru o lume în care fiecare copil are șansa de a experimenta zăpada și de a crește bucurându-se de sporturile pe zăpadă. Vă îndemn să susțineți această zi unică și să vă alăturați pentru a crea cea mai mare zi de zăpadă de tot anul!

Deși un rol cheie al FIS este acela de a organiza o structură de competiții internaționale până la cele mai înalte niveluri, se angajează și în promovarea și dezvoltarea la nivel mondial a schiului recreativ și a snowboard-ului. Viziunea FIS este ca schiul și snowboard-ul să fie prima alegere a sportului de iarnă și a activității recreative. Cercetările au arătat că numărul persoanelor care participă la activități legate de zăpadă a scăzut în ultimii ani. Ziua Mondială a Zăpezii este una dintre inițiativele cheie introduse de FIS pentru a inversa acest declin.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

19 ianuarie 2020: Ziua Mondială a Zăpezii este marcată, anual, în cea de-a treia duminică a lunii ianuarie.

20 ianuarie 2019: Ziua Mondială a Zăpezii este marcată, anual, în cea de-a treia duminică a lunii ianuarie.

Anul acesta a avut loc cea de-a 8-a ediție a Zilei Mondiale de Zăpadă și a avut un succes răsunător. Au fost organizate evenimente în fiecare colț al lumii pe toate continentele. Din America de Sud, care include sporturi de zăpadă pe dune de nisip, în China, care  oferit o mare varietate de activități în 113 stațiuni din întreaga țară, toate având drept scop aducerea copiilor la zăpadă. În plus, Canada și SUA s-au alăturat celebrării Zilei Mondiale a Zăpezii, cu lecții gratuite și divertisment pe zăpadă în diverse stațiuni. Europa a cunoscut cea mai mare concentrație de evenimente, cu diverse evenimente care au avut loc în orașe importante.

Gian Franco Kasper, președintele Federației Internaționale de Ski: „Pentru mulți organizatori, Ziua Mondială a Zăpezii a devenit o tradiție. Familiile din zona lor așteaptă cu nerăbdare evenimentele și acest lucru important dacă sporturile cu zăpadă au un viitor.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja
Masterand, Facultatea de Drept, Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

21 ianuarie 2018: Ziua Mondială a Zăpezii este marcată, anual, în cea de-a treia duminică a lunii ianuarie.

În 2018, Ziua Mondială a Zăpezii este celebrată la data de 21 ianuarie.

Acțiunea mondială a crescut constant în ultimii patru ani, iar în anul 2018 a avut cel mai mare salt dublând numărul de evenimente, cu 55 de locații, astfel va fi cea mai mare Zi Mondială a Zăpezii, de până acum.

***

15 ianuarie 2017: Ziua Mondială a Zăpezii (World Snow Day) este marcată, anual, în cea de-a treia duminică a lunii ianuarie.

Sediul materiei: Evenimentul face parte din campania desfășurată de Federaţia Internaţională de Schi (FIS) „Bring Children to the Snow”, lansată în 2007, al cărui scop este promovarea practicării sporturilor de iarnă de către generațiile tinere.

În 2017, Ziua Mondială a Zăpezii este celebrată la data de 15 ianuarie, fiind organizate activități în 46 de țări.

Cu această ocazie, Federaţia Internaţională de Schi încurajează instituțiile și autoritățile din industria sporturilor de iarnă să contribuie la marcarea evenimentului prin organizarea de activități recreative pe zăpadă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 4-14 ani și pentru familiile lor.

:: Website-ul oficial aici.

* Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Masterand Cristina Grigoraș
Facultatea de Drept, Universitatea din București

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Monitorizarea inteligentă a dosarelor de instanţă: Monitor Dosare

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.