Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

TUE pendinte: excludere participare proiect de finanțare a unui liber-profesionist. UPDATE: acțiune respinsă ca inadmisibilă
15.10.2018 | Mihaela MAZILU-BABEL, Andrei Alexandru MARCU


Andrei Alexandru Marcu

Andrei Alexandru Marcu

Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

15.10.2018: Tribunalul Uniunii Europene a respins acțiunea ca vădit inadmisibilă și lipsită de orice temei juridic având în vedere că aceasta este îndreptată împotriva Comisiei și a EACEA. De asemenea, cererea de asistență judiciară este respinsă, iar cheltuielile de judecată rămâ în sarcina domnului Rinaldo Pilla.

1) Le recours est rejeté comme manifestement irrecevable en ce qu’il est dirigé contre l’Agence exécutive « Éducation, audiovisuel et culture » (EACEA).

2) Le recours est rejeté en partie comme manifestement irrecevable et en partie comme manifestement dépourvu de tout fondement en droit, en ce qu’il est dirigé contre la Commission européenne.

3) La demande d’aide juridictionnelle est rejetée.

4) M. Rinaldo Pilla est condamné aux dépens.

:: ordonanța Tribunalului

***

16.01.2017: Prin cererea înregistrată în data de 1 noiembrie 2016 (T-784/16, Rinaldo Pilla / Comisia Europeană şi EACEA), s-a solicitat Tribunalului Uniunii:
– anularea în tot a deciziei Comisiei Europene – Direcția Generală pentru Educație și Cultură din 2 septembrie 2016, ref. Ares 2016 4930111, privind excluderea domnului Rinaldo Pilla de la participarea la proiectul de finanțare
– obligarea pârâtelor la repararea prejudiciului în cuantum de 1 050 000,00 de euro și, cu titlu subsidiar, în cuantum de 400 000,00 de euro.

În susținerea acestei acțiuni, reclamanții invocă două motive:
1. Comisia nu a ţinut cont de faptul că liberii profesionişti sunt asimilaţi întreprinderilor, încălcând astfel Titlul I din anexa la Recomandarea 2003/361/CE, art. 2 pct. (28) din Regulamentul (UE) nr. 1303/2013 şi art. 1 alin. (821) din Legea stabilității din 2016;
2. excluderea reclamantului de la selecția pentru proiectul „VENAFRO EUROPEAN FESTIVAL OF LITERATURE” a produs un prejudiciu grav ce nu se poate pune sub semnul îndoielii

Dispozițiile care ar fi fost încălcate prin această decizie a Comisiei au următorul conţinut normativ:

Art. 2 (extras) din Regulamentul nr. 2003/361/CE
28. ”IMM” înseamnă o microîntreprindere sau o întreprindere mică sau mijlocie, conform definiției din Recomandarea 2003/361/CE a Comisiei.

Andrei Alexandru Marcu (text)
Student, Facultatea de Drept, Universitatea „Ovidius” Constanţa

dr. Mihaela Mazilu-Babel (selecție)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate