Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de completare a condițiilor de acordare a aprobărilor de derogare privind datele
17.01.2017 | Elena ALBU

Secţiuni: Banking, Content, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 10/1 din data de 14 ianuarie 2017 a fost publicat Regulamentul delegat (E) 2017/72 al Comisiei de completare a Regulamentului (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din data de 23 septembrie 2016 în ceea ce privește standardele tehnice de reglementare care precizează condițiile de acordare a aprobărilor de derogare privind datele.

Regulament stabilește condițiile obligatorii în conformitate cu care autoritățile competente pot acorda instituțiilor aprobarea de a utiliza date care acoperă o perioadă de doi ani, în loc de cinci, pentru estimarea probabilității de nerambursare, precum și pentru propriile estimări ale pierderilor în caz de nerambursare și ale factorilor de conversie, astfel cum sunt stabilite la articolul 180 alineatul (1) litera (h), la articolul 180 alineatul (2) litera (e) și la articolul 181 alineatul (2) și articolul 182 alineatul (3) din Regulamentul (UE) nr. 575/2013 (denumite în continuare „aprobări de derogare privind datele”).

Odată ce începe să pună în aplicare abordarea bazată pe modele interne de rating („abordarea IRB”), o instituție și orice societate-mamă și filialele sale pot solicita autorității competente aprobarea de a utiliza date care acoperă o perioadă de doi ani, în loc de cinci, pentru estimarea probabilității de nerambursare, precum și pentru propriile estimări ale pierderilor în caz de nerambursare și ale factorilor de conversie pentru anumite tipuri de expuneri. Ar trebui stabilite condițiile în conformitate cu care autoritățile competente pot acorda aprobările de derogare privind datele.

Prezentul regulament intră în vigoare la 30 ianuarie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti