Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Adoptarea unor măsuri de siguranță pe piața de energie electrică
17.01.2017 | Cosmina SIMA

Secţiuni: Energie, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 40 din 13 ianuarie 2017 a fost publicată Hotărârea nr. 10/2017 privind adoptarea unor măsuri de siguranţă pe piaţa de energie electrică.

În perioada 16 ianuarie-15 februarie 2017, în cazul materializării situaţiei de criză pe piaţa de energie şi dacă este ameninţată siguranţa fizică ori securitatea persoanelor, a aparatelor sau a instalaţiilor ori integritatea Sistemului electroenergetic naţional, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” – S.A., în calitate de operator de transport şi de sistem în domeniul energiei electrice, poate pune în aplicare următoarele măsuri de siguranţă, în următoarea ordine de prioritate:
a) creşterea rezervelor tehnologice de sistem din unităţile de producţie care pot funcţiona pe combustibil alternativ, de exemplu păcură, în vederea utilizării acestora, după caz;
b) reducerea/anularea capacităţii disponibile de interconexiune pe direcţia de export;
c) reducerea/anularea schimburilor notificate pe direcţia de export;
d) limitarea în tranşe a consumului de energie electrică în condiţii stabilite prin Normativul de limitare a consumului de energie electrică, pe tranşe, în situaţii de criză apărute în funcţionarea Sistemului electroenergetic naţional, potrivit prevederilor din anexa care face parte integrantă din această hotărâre.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” – S.A. are obligaţia anunţării participanţilor la piaţa de energie electrică, cu cel puţin 24 de ore înainte, despre aplicarea efectivă a măsurilor prevăzute

Cosmina Sima

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti