Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

S-a infiintat Consiliul pentru Rationalizarea Cheltuielilor Publice
03.08.2009 | JURIDICE.ro, VASS Lawyers

Secţiuni: Achiziții publice, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 506 din data de 22 iulie 2009 a fost publicata Decizia Primului-ministru nr. 588/2009 privind infiintarea si componenta Consiliului pentru Rationalizarea Cheltuielilor Publice.

Prin aceasta Decizie s-a infiintat o noua structura fara personalitate juridica si subordonata direct primului-ministru, care urmeaza sa-si desfasoare activitatea exclusiv la solicitarea expresa a acestuia.

Activitatea Consiliului

In ceea ce priveste activitatea desfasurata, Consiliul pentru Rationalizarea Cheltuielilor Publice elaboreaza si prezinta primului-ministru analize punctuale si generale privind problemele de buna administrare a fondurilor din bugetele de venituri si cheltuieli ale ministerelor, autoritatilor si diverselor organisme aflate in subordinea, sub coordonarea sau autoritatea Guvernului si a ministerelor.

Scopul infiintarii Consiliului

Ratiunile care stau la baza infiintarii noului Consiliu sunt urmatoarele:

– eliminarea stopajului la sursa;

– asigurarea unui mod eficient de cheltuire a banului public;

– eliminarea risipei in utilizarea fondurilor publice;

– inlaturarea diferentelor majore legate de sistemul de salarizare, in procesul achizitiilor publice a produselor similare, in realizarea investitiilor si in modalitatea de decontare a cheltuielilor efectuate;

– inlaturarea acoperirii preferentiale a cheltuielilor pe alte considerente decat eficienta si eficacitatea administrarii banului public.

Lista membrilor Consiliului

Anexa la Decizie cuprinde Lista membrilor Consiliului, care este formata din 8 membri, pentru fiecare membru in parte precizandu-se functia pe care o ocupa in prezent

Pentru Juridice.ro, VASS Lawyers

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti