TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

S-a infiintat Consiliul pentru Rationalizarea Cheltuielilor Publice
03.08.2009 | JURIDICE.ro, VASS Lawyers


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 506 din data de 22 iulie 2009 a fost publicata Decizia Primului-ministru nr. 588/2009 privind infiintarea si componenta Consiliului pentru Rationalizarea Cheltuielilor Publice.

Prin aceasta Decizie s-a infiintat o noua structura fara personalitate juridica si subordonata direct primului-ministru, care urmeaza sa-si desfasoare activitatea exclusiv la solicitarea expresa a acestuia.

Activitatea Consiliului

In ceea ce priveste activitatea desfasurata, Consiliul pentru Rationalizarea Cheltuielilor Publice elaboreaza si prezinta primului-ministru analize punctuale si generale privind problemele de buna administrare a fondurilor din bugetele de venituri si cheltuieli ale ministerelor, autoritatilor si diverselor organisme aflate in subordinea, sub coordonarea sau autoritatea Guvernului si a ministerelor.

Scopul infiintarii Consiliului

Ratiunile care stau la baza infiintarii noului Consiliu sunt urmatoarele:

– eliminarea stopajului la sursa;

– asigurarea unui mod eficient de cheltuire a banului public;

– eliminarea risipei in utilizarea fondurilor publice;

– inlaturarea diferentelor majore legate de sistemul de salarizare, in procesul achizitiilor publice a produselor similare, in realizarea investitiilor si in modalitatea de decontare a cheltuielilor efectuate;

– inlaturarea acoperirii preferentiale a cheltuielilor pe alte considerente decat eficienta si eficacitatea administrarii banului public.

Lista membrilor Consiliului

Anexa la Decizie cuprinde Lista membrilor Consiliului, care este formata din 8 membri, pentru fiecare membru in parte precizandu-se functia pe care o ocupa in prezent

Pentru Juridice.ro, VASS Lawyers

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate