Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

UNBR. Întâlnire de lucru între delegația Ministerului Justiției și delegația UNBR
18.01.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 16 ianuarie 2017, Uniunea Națională a Barourilor din România a informat că în data de 13 ianuarie, la inițiativa lui Florin Iordache, Ministrul Justiției, la sediul Ministerului a avut loc o întâlnire de lucru între o delegație a Ministerului Justiției condusă de Florin Iordache și delegația UNBR alcătuită din av. dr. Gheorghe Florea, Președintele UNBR, av. dr. Petruţ Ciobanu, Vicepreședinte UNBR, av. dr. Traian Briciu, Vicepreședinte UNBR și  av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București, membru al Comisiei Permanente a UNBR.

Cu această ocazie a fost trecută în revistă agenda politicilor publice în anul 2017 a Ministerului Justiției care implică și profesia de avocat.

Astfel, s-au luat în examinare probleme privind dezbaterea de către Parlament a legii de punere în aplicare a OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru cu propunerile înaintate de către avocați încă din anul 2015 pentru facilitarea accesului la justiție, perfecționarea reglementărilor privind procesul civil (cu privire specială la etapa premergătoare stabilirii primului termen de judecată), perfecționarea legislației penale din perspectiva asigurării efectivității funcției apărării în procesul penal, asigurarea spațiilor puse la dispoziția avocaților conform Legii nr. 51/1995, a asigurării remunerației echitabile a asistenței judiciare prin avocat prin perfecționarea Protocolului privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară în materie penală, pentru prestarea, în cadrul sistemului de ajutor public judiciar, a serviciilor de asistență judiciară și/sau reprezentare ori de asistență extrajudiciară, precum și pentru asigurarea serviciilor de asistență judiciară privind accesul internațional la justiție în materie civilă și cooperarea judiciară internațională în materie penală și crearea condițiilor financiar – bugetare corespunzătoare.

Totodată, ministrul Florin Iordache a fost invitat să participe la ședința Comisiei Permanente a Uniunii Naționale a Barourilor din România din data de 20 ianuarie 2017.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti