Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

ASF. Sancțiuni pentru Asirom Vienna Insurance Group SA
18.01.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 17 ianuarie 2017, Autoritatea de Supraveghere Financiară a informat că a efectuat, între 5 septembrie şi 17 noiembrie 2016, un control inopinat al activităţii Societăţii Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA, potrivit unui comunicat al ASF.

În principal, tematica controlului a vizat modul în care societatea a instrumentat/soluționat dosarele de daună pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă și CASCO auto, a calculat și a înregistrat rezerva de daună (avizată și neavizată), precum și acuratețea și exactitatea datelor privind dosarele de daună aflate în rezervă/plăți de indemnizații/respingeri/prescrieri dosare.

În urma analizării rezultatelor controlului inopinat şi a neregulilor constatate, Consiliul ASF a decis:
– sancționarea S.C. Asirom Vienna Insurance Group S.A. cu amendă de 200.000 lei, în conformitate cu prevederile art.163 alin.(2) lit. b) din Legea nr.237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare;
– sancționarea cu amendă de 50.000 de lei a lui Bregovan Adamovic, Vicepreședintele din Directoratul Asirom,  responsabil cu daunele până la data de 01.11.2016;
– sancţionarea cu câte 10.000 de lei a lui Juraj Lelkes, având calitatea de Președinte Directorat, a lui Bazon Octavian, având calitatea de director departament daune, precum şi a Danielei Meghea, având calitatea de Vicepreședinte Directorat, membru al directoratului ce a semnat decizia privind comitetul de analiză și soluționare a petițiilor din cadrul Asirom VIG.

De asemenea, Consiliul ASF a stabilit în sarcina conducerii societății Asirom Vienna Insurance Group S.A. o serie de măsuri corective pe o perioadă de 6 luni de la data primirii deciziei, conform prevederilor legale în vigoare, privind evoluția dosarelor aflate în soldul rezervei de daună avizată la data de 31.12.2016 și evoluția dosarelor de daună avizate în cursul anului 2017, în perioada menționată.

În plus, Consiliul ASF a hotărât ca Asirom Vienna Insurance Group S.A. să întocmească raportul privind riscul propriu şi evaluarea solvabilităţii pentru perioada 2016 – 2018, în conformitate cu prevederile Anexei nr.2 din  Norma nr.35/2015 privind cerinţele calitative stabilite de către Autoritatea Europeană de Supraveghere pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, luând în considerare nivelul riscurilor de rezervă și operațional identificat în cadrul acțiunii de control.

Decizia ASF cu privire la rezultatele controlului inopinat poate fi contestată în termen de 30 de zile de la data comunicării, fără ca executarea sancţiunilor să fie suspendată pe durata soluţionării contestaţiei.

Una dintre priorităţile absolute ale ASF vizează urmărirea îndeaproape a executării complete a obligaţiilor asumate de către entităţile reglementate în contractele cu consumatorii, în special în cazul asigurărilor generale şi auto.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti