Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ANAF. Deschidere totală către mediul de afaceri. UPDATE: A doua întâlnire a grupului de lucru
20.01.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 19 ianuarie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a informat că Bogdan-Nicolae Stan, Președintele ANAF, împreună cu specialiști din cadrul instituției, a continuat astăzi seria de întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri în vederea simplificării procedurii ce urmează a fi adoptată de la 1 februarie a.c., ca urmare a eliminării formularului 088“Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”, comunicat potrivit unui al ANAF.

Președintele ANAF și-a manifestat disponibilitatea organizării întâlnirilor lunare cu mediul de afaceri, pe teme de înalt interes public, cu scopul de a accelera simplificarea interacțiunii contribuabililor cu Agenția Fiscală.

Discuțiile au vizat, de asemenea, nevoia ca relația Fisc – contribuabili să fie fundamentată pe principiul bunei credințe a contribuabililor, în scopul încurajării unui mediu de afaceri bazat pe o concurență loială.

La dezbatere au participat membri ai grupului de lucru format din specialiștii ANAF și reprezentanți ai CECCAR, UNPR, HORA, Consiliul Național al IMM-urilor, Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, avocați specializați în fiscalitate și reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

***

Marți, 17 ianuarie 2017,  Agenția Națională de Administrare Fiscală a informat că Bogdan-Nicolae Stan, Președintele ANAF, împreună cu specialiști ai instituției au participat la prima ședință a grupului de lucru care va identifica soluțiile pentru posibile probleme generate de eliminarea formularului 088, potrivit unui comunicat al ANAF.

Cu această primă ocazie, președintele ANAF a anunțat deschiderea totală a instituției față de mediul de afaceri, astfel încât activitatea acesteia sa simplifice interacțiunea contribuabililor cu organele fiscale, contribuind, și în acest fel, la crearea unui mediu de afaceri sănătos.

La dezbatere au participat reprezentați ai CECCAR, UNPR, HORA, ai Consiliului Național al IMM-urilor, Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, avocați specializați în fiscalitate, precum și reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Următoarea întâlnire va avea loc peste două zile, după ce specialiștii ANAF vor primi propunerile concrete ale mediului de afaceri pentru îmbunătățirea procedurii ce este asumat a intra în vigoare începând cu 1 februarie 2017.

Secţiuni: Content, Fiscalitate | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO