ANAF. Deschidere totală către mediul de afaceri. UPDATE: A doua întâlnire a grupului de lucru
20.01.2017 | JURIDICE.ro

Joi, 19 ianuarie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a informat că Bogdan-Nicolae Stan, Președintele ANAF, împreună cu specialiști din cadrul instituției, a continuat astăzi seria de întâlniri cu reprezentanții mediului de afaceri în vederea simplificării procedurii ce urmează a fi adoptată de la 1 februarie a.c., ca urmare a eliminării formularului 088 – “Declarație pe propria răspundere pentru evaluarea intenției și capacității de a desfășura activități economice care implică operațiuni din sfera TVA”, comunicat potrivit unui al ANAF.
Președintele ANAF și-a manifestat disponibilitatea organizării întâlnirilor lunare cu mediul de afaceri, pe teme de înalt interes public, cu scopul de a accelera simplificarea interacțiunii contribuabililor cu Agenția Fiscală.
Discuțiile au vizat, de asemenea, nevoia ca relația Fisc – contribuabili să fie fundamentată pe principiul bunei credințe a contribuabililor, în scopul încurajării unui mediu de afaceri bazat pe o concurență loială.
La dezbatere au participat membri ai grupului de lucru format din specialiștii ANAF și reprezentanți ai CECCAR, UNPR, HORA, Consiliul Național al IMM-urilor, Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, avocați specializați în fiscalitate și reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
***
Marți, 17 ianuarie 2017, Agenția Națională de Administrare Fiscală a informat că Bogdan-Nicolae Stan, Președintele ANAF, împreună cu specialiști ai instituției au participat la prima ședință a grupului de lucru care va identifica soluțiile pentru posibile probleme generate de eliminarea formularului 088, potrivit unui comunicat al ANAF.
Cu această primă ocazie, președintele ANAF a anunțat deschiderea totală a instituției față de mediul de afaceri, astfel încât activitatea acesteia sa simplifice interacțiunea contribuabililor cu organele fiscale, contribuind, și în acest fel, la crearea unui mediu de afaceri sănătos.
La dezbatere au participat reprezentați ai CECCAR, UNPR, HORA, ai Consiliului Național al IMM-urilor, Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, avocați specializați în fiscalitate, precum și reprezentanți ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Următoarea întâlnire va avea loc peste două zile, după ce specialiștii ANAF vor primi propunerile concrete ale mediului de afaceri pentru îmbunătățirea procedurii ce este asumat a intra în vigoare începând cu 1 februarie 2017.