Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificari privind organizarea si functionarea UNPIR
04.08.2009 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

Secţiuni: Insolvență, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 527 din 30 iulie 2009 a fost publicata Hotararea nr. 3/2009 a Congresului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania pentru modificarea si completarea Hotararii Congresului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania nr. 3/2007 privind aprobarea Statutului de organizare si functionare si a Codului de etica profesionala si disciplina ale Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Potrivit modificarilor, persoanele care au promovat examenul pentru dobandirea calitatii de practician in insolventa vos solicita inscrierea in Tabloul UNPIR in termen de 6 luni de la data sustinerii examenului, in caz contrar fiind considerate decazute din dreptul de a mai solicita inscrierea in Tabloul UNPIR.

Persoanele care solicit primirea in profesie cu scutire de examen si de perioada de stagiu si care au primit aviz motivat de promovare vor solicit inscrierea in Tabloul UNPIR in termen de 3 luni de la primirea avizului motivat, lipsa acestei solicitari in termenul mentionat echivaland cu decaderea lor din dreptul de a mai solicita inscrierea in Tabloul UNPIR.

Se mai prevede ca filiala constituita cu aportul integral al unei societati profesionale poate fi decisa prin hotararea a adunarii generale, cu conditia ca o societate profesionala poate avea calitatea de asociat unic doar intr-o singura filiala. Filiala va putea fi constituita si prin asocierea unei societati profesionale cu unul sau mai multi practicieni in insolventa, persoane fizice sau juridice, care nu sunt asociati in cadrul societatii-mama. Pentru a exista filiala, o societate profesionala sau o intreprindere unipersonala trebuie sa detina cel putin 50%+1din capitalul social necesar constituirii filialei.

Sunt instituite noi cauze de excludere din Uniune, respectiv cumularea a doua sanctiuni de suspendare a calitatii de practician in insolventa si necomunicarea in termenul de 10 zile de la ramanerea definitiva a hotararii a dovezii de inlocuire cu un alt practician.

Se modifica si nivelul taxelor pentru operatiunile legate de Registrul societatilor profesionale, valabile pentru anul in curs, si se introduce o noua taxa, de 300 lei, pentru verificarea cererii si a documentelor doveditoare pentru persoanele care cer inscrierea in Uniunea fara examen si cu scutire de stagiu.

Cotizatia anuala este ridicata la cuantumul de 600 lei pentru persoanele fizice compatibile, respectiv 400 lei pentru persoanele fizice incompatibile.

De asemenea, se dubleaza si plafonul minim de garantare profesionala pentru persoane fizice romane, inscrise in subsectiunile IB si IC ale Tabloului Uniunii, ajungand la valoarea de 30.000 lei, iar plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoane juridice, inscrise in subsectiunea IIA a Tabloului Uniunii, este stabilit la 200.000 lei. Aceleasi cuantumuri vor fi aplicabile si in cazul plafonulului minim de garantare profesionala pentru persoane fizice si juridice straine.

Se mai arata ca membrii Uniunii au obligatia de a comunica datele necesare verificarii prin sondaj efectuate de catre delegatul conducerii filialei, in legatura cu indeplinirea obligatiilor profesionale, respectiv obligatia de a vira procentul de 2% din sumele recuperate in cadrul procedurilor de insolventa, prevazut de Legea nr. 85/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, catre filiala UNPIR.

Pentru Juridice.ro, SOVA & ASOCIATII

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti