Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Insolvență Noutăți legislative

Modificari privind organizarea si functionarea UNPIR

4 august 2009 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 527 din 30 iulie 2009 a fost publicata Hotararea nr. 3/2009 a Congresului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania pentru modificarea si completarea Hotararii Congresului Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania nr. 3/2007 privind aprobarea Statutului de organizare si functionare si a Codului de etica profesionala si disciplina ale Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Potrivit modificarilor, persoanele care au promovat examenul pentru dobandirea calitatii de practician in insolventa vos solicita inscrierea in Tabloul UNPIR in termen de 6 luni de la data sustinerii examenului, in caz contrar fiind considerate decazute din dreptul de a mai solicita inscrierea in Tabloul UNPIR.

Persoanele care solicit primirea in profesie cu scutire de examen si de perioada de stagiu si care au primit aviz motivat de promovare vor solicit inscrierea in Tabloul UNPIR in termen de 3 luni de la primirea avizului motivat, lipsa acestei solicitari in termenul mentionat echivaland cu decaderea lor din dreptul de a mai solicita inscrierea in Tabloul UNPIR.

Se mai prevede ca filiala constituita cu aportul integral al unei societati profesionale poate fi decisa prin hotararea a adunarii generale, cu conditia ca o societate profesionala poate avea calitatea de asociat unic doar intr-o singura filiala. Filiala va putea fi constituita si prin asocierea unei societati profesionale cu unul sau mai multi practicieni in insolventa, persoane fizice sau juridice, care nu sunt asociati in cadrul societatii-mama. Pentru a exista filiala, o societate profesionala sau o intreprindere unipersonala trebuie sa detina cel putin 50%+1din capitalul social necesar constituirii filialei.

Sunt instituite noi cauze de excludere din Uniune, respectiv cumularea a doua sanctiuni de suspendare a calitatii de practician in insolventa si necomunicarea in termenul de 10 zile de la ramanerea definitiva a hotararii a dovezii de inlocuire cu un alt practician.

Se modifica si nivelul taxelor pentru operatiunile legate de Registrul societatilor profesionale, valabile pentru anul in curs, si se introduce o noua taxa, de 300 lei, pentru verificarea cererii si a documentelor doveditoare pentru persoanele care cer inscrierea in Uniunea fara examen si cu scutire de stagiu.

Cotizatia anuala este ridicata la cuantumul de 600 lei pentru persoanele fizice compatibile, respectiv 400 lei pentru persoanele fizice incompatibile.

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

De asemenea, se dubleaza si plafonul minim de garantare profesionala pentru persoane fizice romane, inscrise in subsectiunile IB si IC ale Tabloului Uniunii, ajungand la valoarea de 30.000 lei, iar plafonul minim de asigurare profesionala pentru persoane juridice, inscrise in subsectiunea IIA a Tabloului Uniunii, este stabilit la 200.000 lei. Aceleasi cuantumuri vor fi aplicabile si in cazul plafonulului minim de garantare profesionala pentru persoane fizice si juridice straine.

Se mai arata ca membrii Uniunii au obligatia de a comunica datele necesare verificarii prin sondaj efectuate de catre delegatul conducerii filialei, in legatura cu indeplinirea obligatiilor profesionale, respectiv obligatia de a vira procentul de 2% din sumele recuperate in cadrul procedurilor de insolventa, prevazut de Legea nr. 85/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, catre filiala UNPIR.

Pentru Juridice.ro, SOVA & ASOCIATII

Citeşte mai mult despre , , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership