Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Mihai Șandru: Constituția o putem modifica sau se poate modifica


24 ianuarie 2017 | Laura-Cristina DUMITRU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru, Președinte SOCIETATEA DE ȘTIINȚE JURIDICE, s-a referit, în cadrul dezbaterii Constituţia României încotro?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la importanța aspectelor culturale în procesul de revzuire a Constituției.

Daniel-Mihail Șandru: Eu mi-aș dori ca site-ul ConstituțiaRomâniei.ro pe care îl coedităm cu Societatea de Științe Juridice și Cercul de Drept Constituțional și Instituții Politice, să devină un site atât de important încât să cadă o dată sau de două ori pe zi, din cauza numărului de accesări. Și să fie atât de citit și să aibă atât de multă jurisprudență, încât toți să intre în fiecare zi să vadă ce este nou în Constituția României. Bine, asta este o exagerare de moment, pentru că adevărul este că dincolo de tot ce am schimba în Constituție, orice articol, și am renunța la delegarea legislativă, s-ar inventa, poate, altceva și așa mai departe. Ar trebui, poate, să se lucreze mai mult, să lucreze fiecare în parte mai mult cu el însuși și, exact, pornind de la unele lucruri simple, simplisime și care nu au un fond de cultură în spate să poată să ducă la îndeplinire ceea ce am găsit între articolele pe care l-am căutat mai devreme, respectiv art. 33, accesul la cultură, alin. 3: “Statul trebuie să asigure”, mai sunt două alineate care sunt foarte importante, dar alin. 3 stabilește că statul trebuie să “asigure păstrarea identității spirituale, sprijinirea culturii naționale, stimularea artelor”, Toate acestea le poate face statul, dar fără ca fiecare dintre noi să facă tot ce este posibil  pentru ca el însuși și toți ceilalți să prospere spiritual, nu se va întâmpla nimic. Exact cum ați spus și dumneavoastră, Constituția o putem modifica sau se poate modifica, nu o putem modifica noi, însă dincolo de litere sunt oamenii.”

Laura-Cristina Dumitru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică