Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Mihai Șandru: Constituția o putem modifica sau se poate modifica
24.01.2017 | Laura-Cristina DUMITRU

Secţiuni: Content, Cyberlaw, Drept constitutional, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru, Președinte SOCIETATEA DE ȘTIINȚE JURIDICE, s-a referit, în cadrul dezbaterii Constituţia României încotro?, organizată de Societatea de Științe Juridice, la importanța aspectelor culturale în procesul de revzuire a Constituției.

Daniel-Mihail Șandru: Eu mi-aș dori ca site-ul ConstituțiaRomâniei.ro pe care îl coedităm cu Societatea de Științe Juridice și Cercul de Drept Constituțional și Instituții Politice, să devină un site atât de important încât să cadă o dată sau de două ori pe zi, din cauza numărului de accesări. Și să fie atât de citit și să aibă atât de multă jurisprudență, încât toți să intre în fiecare zi să vadă ce este nou în Constituția României. Bine, asta este o exagerare de moment, pentru că adevărul este că dincolo de tot ce am schimba în Constituție, orice articol, și am renunța la delegarea legislativă, s-ar inventa, poate, altceva și așa mai departe. Ar trebui, poate, să se lucreze mai mult, să lucreze fiecare în parte mai mult cu el însuși și, exact, pornind de la unele lucruri simple, simplisime și care nu au un fond de cultură în spate să poată să ducă la îndeplinire ceea ce am găsit între articolele pe care l-am căutat mai devreme, respectiv art. 33, accesul la cultură, alin. 3: “Statul trebuie să asigure”, mai sunt două alineate care sunt foarte importante, dar alin. 3 stabilește că statul trebuie să “asigure păstrarea identității spirituale, sprijinirea culturii naționale, stimularea artelor”, Toate acestea le poate face statul, dar fără ca fiecare dintre noi să facă tot ce este posibil  pentru ca el însuși și toți ceilalți să prospere spiritual, nu se va întâmpla nimic. Exact cum ați spus și dumneavoastră, Constituția o putem modifica sau se poate modifica, nu o putem modifica noi, însă dincolo de litere sunt oamenii.”

Laura-Cristina Dumitru

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti