Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Primar trimis in judecata pentru luare de mita
04.08.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata a urmatorilor inculpati:

CONSTANTINESCU LUMINITA, director la o societate comerciala din Bucuresti, cu antecedente penale, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de dare de mita

AILINCAI VASILE, primar al municipiului Moinesti in perioada 2004 – 2008, in prezent consilier local, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de catre DNA, in rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

„In ziua de 29 iulie 2007, inculpatul Ailincai Vasile, in calitate de primar al municipiului Moinesti, a pretins de la inculpata Constantinescu Luminita o suma de bani (pe care initial a lasat-o la latitudinea acesteia) pentru ca, in virtutea atributiilor de serviciu, sa permita vanzarea imobilului „Baza de tratament cu spatii de cazare Moinesti” si pentru a asigura obtinerea, de catre cumparatori, a autorizatiilor de construire necesare pentru derularea investitiei.

La data de 30 iulie 2007 inculpatul Ailincai Vasile a primit suma de 30.000 lei de la inculpata Constantinescu Luminita, dupa care, in aceeasi zi, a mai pretins de la inculpata o suma suplimentara de 50.000 euro, in acelasi scop.

In cauza, s-a retinut ca, in cadrul procedurii de vanzare publica a imobilului, inculpatul Ailincai Vasile, in calitatea sa de primar, a constituit componenta comisiei de licitatie, modificand-o ulterior, a participat la sedinta de licitatie din 30 iulie 2007 si a avut ultima semnatura pe procesul verbal de adjudecare, semnand de asemenea si contractul autentic de vanzare-cumparare.

Pe parcursul executarii contractului de vanzare-cumparare, acelasi inculpat urma sa elibereze cumparatorilor avizele si autorizatiile necesare construirii, potrivit dispozitiilor Legii nr.215/2001 republicata si Legii nr.50/1991 republicata. Inculpatul Ailincai Vasile a conditionat semnarea procesului verbal de licitatie si eliberarea autorizatiilor de construire de darea sumelor de bani, in caz contrar evocand posibilitatea de a cere anularea procesului verbal de licitatie.

In plus, inculpatul Ailincai Vasile a asigurat conditiile necesare ca inculpata Constantinescu Luminita sa nu se confrunte cu contra-ofertanti in procedura de achizitionare a imobilului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bacau.

Mentionam ca inculpata Constantinescu Luminita a fost trimisa in judecata la 21 septembrie 2006 de catre DNA intr-o cauza separata, pentru infractiunea de trafic de influenta, iar in cursul anului 2008, a fost condamnata de Inalta Curte de Casatie si Justitie prin sentinta definitiva la patru ani inchisoare cu suspendarea pedepsei sub supraveghere.”

Comunicatul DNA precizeaza ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in nici un fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO