« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 

ANAF. Adaptare formulare ref. stabilirea din oficiu a CAS pentru persoanele fizice
23.01.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 20 ianuarie 2017, Agenția Naționalã de Administrare Fiscalã a informat că adaptează formularele utilizate de organele fiscale pentru stabilirea din oficiu a CAS pentru persoanele fizice, în cazul în care acestea nu-și îndeplinesc obligațiile declarative conform prevederilor legale stabilite la art. 106, art. 107 și art. 342 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã, potrivit unui comunicat al ANAF.

Persoanele fizice care datoreazã contribuție de asigurãri sociale au, potrivit legii, obligații declarative.

Nedepunerea declarației fiscale dã dreptul organului fiscal sã procedeze la stabilirea din oficiu a creanțelor fiscale prin decizie de impunere, potrivit dispozitiilor art. 107 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscalã.

Conform art. 106 alin. (1) din același act normativ, organul fiscal stabilește baza de impozitare și creanța fiscalã aferentã, prin estimarea rezonabilã a bazei de impozitare, folosind orice probã și mijloc de probã prevãzute de lege, ori de câte ori acesta nu poate determina situația fiscalã corectã.

Stabilirea din oficiu a contribuției de asigurãri sociale se aplicã pentru persoanele fizice care au realizat venituri din activitãți independente, pentru perioada 1 iulie 2012 – 31 decembrie 2015.

Astfel, printr-un proiect de ordin se propune aprobarea formularelor:
– Decizie privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurãri sociale pentru persoanele fizice;
– Notificare privind nedepunerea în termen a Declaratiei privind venitul asigurat la sistemul public de pensii;
– Decizie de anulare a deciziei privind stabilirea din oficiu a contributiei de asigurãri sociale pentru persoanele fizice.

 
Secţiuni: Content, Fiscalitate | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD