Secăiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Official partner: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci

Tribunalul din Paris. Contrafacerea unui site-web


24 ianuarie 2017 | Sonia BLAJ

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, SELECTED
Sonia Blaj

Sonia Blaj

Tribunalul din Paris a statuat faptul că, în situația în care se pune problema contrafacerii unui site-web, este necesară dovedirea efortului creativ și a elementelor distinctive, iar simpla descriere a elementelor asupra cărora reclamanta pretinde drepturi nu este în măsură să ateste contribuția personală (efortul personal). În speță, Societatea Mycelium a acuzat societatea rivală spaniolă Todo Material 3L de copierea design-ului propriului website. Todo Material a ripostat punând la îndoială însăși originalitatea site-ului administrat de Mycelium. În apărarea sa, Mycelium a încercat să identifice elementele de amprentă personală ale site-ului, evidențiind în acest scop conținutul, structura, culorile și logo-ul. Hotărârea pronunțată în această cauză a fost însă una de respingere a cererii de contrafacere , instanța motivând că lipsește efortul creativ în cazul website-ului societății Mycelium, precum și elementele distinctive. Societatea Mycelium a mai invocat în acțiunea sa și concurența neloială din partea societății Todo Material 3L, respinsă de instanță cu precizarea că modificarea website-ului administrat de Todo Material 3L ca rezultat al notificării trimisă de Mycelium nu are valoare de recunoaștere a vinovăției. (Decizia din 12 ianuarie 2017 pronunțată de Tribunalul din Paris, Camera a III-a, Sectia a IV-a având ca obiect acțiune în contrafacere)

Avocat stagiar Sonia Blaj
Baroul Mureș

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică