Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Radu și Asociații SPRL | EY Law, consultantul juridic român al Vector Watch într-o tranzacție transnațională complexă
23.01.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Comunicate profesioniști, Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Fitbit a achiziționat activele brandului european de ceasuri inteligente de lux, Vector Watch, într-o tranzacție care reprezintă încă o operațiune de calibru care implică tehnologie românească și un achizitor din Silicon Valley, SUA, în care antreprenorul și investitorul Radu Georgescu precum și societatea de investiții Gecad Ventures au avut un rol determinant. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Vector Watch realizează o linie de ceasuri inteligente de ultimă generație care imită ceasurile clasice de lux și epatează printr-o autonomie impresionantă a bateriei.

Fitbit:Cu ajutorul echipei Vector Watch, stabilim un centru de dezvoltare de înaltă performanță în București, România, continuând să ne creștem capacitățile globale de inginerie și extinzându-ne prezența în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Vector Watch: Avem convingerea că aceasta este o etapă importantă (…) care încorporează tehnologia și know-how-ul nostru unice cu experiența și comunitatea globală a Fitbit.

Pe parcursul ultimului an, Vector a fost consiliat în legătură cu vânzarea de către o echipă de consultanți de top, printre care Dragoș Radu, Radu Ionescu și Nicoleta Gheorghe din cadrul Radu Asociații SPRL | EY Law.

Nicoleta Gheorghe

Dragoș Radu

Radu Ionescu

Printre alții, din proiect au mai făcut parte și reprezentanți ai băncii de investiții Pagemill Partners, din Silicon Valley (o afacere Duff & Phelps), ai societatății de avocați AmLaw 100, ai Faegre Baker Daniels LLP, ai Van Campen Liem, o societate de avocați de prestigiu din Olanda.

Dragoș Radu, coordonatorul societății de avocați afiliate EY România: “Acest tip de tranzacție este perfect aliniat cu angajamentul constant al EY de a sprijini antreprenorii. Și suntem totodată mândri de implicarea EY Law România într-o asemenea tranzacție transnațională de calibru.

Matt Sachse, banker-ul care a coordonat această tranzacție din partea Pagemill Partners: “Când un lider al sectorului său de piața precum Fitbit este dispus să depășească bariera geografică și să achiziționeze o societate precum Vector, ai convingerea că echipa și investitorii săi au creat ceva special. Pagemill a fost onorat să coordoneze această tranzacție și este încântat să urmărească cum Fitbit va folosi avantajul pe care Vector îl are ca și lider de piață precum și platforma sa de aplicații mobile în relație cu impresionanta sa bază de clienți.

Ted Cominos, partener coordonator al tranzacțiilor transnaționale de tip fuziuni și achiziții al Faegre Bakers Daniels LLP, care a oferit asistență în cadrul acestei tranzacții: “Este minunat să vezi cum crește gradul de conștientizare precum și interesul de a achiziționa al Silicon Valley cu privire la experiența tehnică excepțională și tehnologiile de înaltă performanță pe care le poate oferi România.

Charles Welch, în prezent co-director general al Menalto Advisors, LLC, o bancă de investiții din Silicon Valley: “A fost minunat să pot contribui la finalizarea unei alte tranzacții transnaționale de tip “M&A” de succes în care a fost implicată o societate est-europeană.

Marc Van Campen, partener în cadrul societății de avocați olandeze internaționale Van Campen Liem: “Încă un exemplu care demonstrează că legăturile româno-olandeze în domenii precum structurile de tip “venture capital” și “private equity” funcționează bine până la momentul vânzării, și la care noi am fost martori.

*

Radu Asociații SPRL | EY Law este societatea de avocatură afiliată EY în România. Condusă de Dragoș Radu, avocat cu o bogată experiență în tranzacții internaționale, aceasta face parte dintr-o rețea globală aflată în plină expansiune, cu aproximativ 2.000 de avocați și birouri în 75 de țări. Radu și Asociații SPRL | EY Law oferă atât servicii de consultanță juridică (cu accent pe domeniul societar, al contractelor comerciale, al tranzacțiilor de M&A, dreptul muncii și finanțare), cât și reprezentare în instanță (având o practică semnificativă de litigii fiscale și comerciale).

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti