« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Alba Iulia. Abuz în serviciu. Condamnare definitivă
23.01.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

CA Alba Iulia. Abuz în serviciu. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală nr. 1167 din 29.12.2016, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata D. M. M. M. N., director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Alba, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Condamnă pe inculpatul I. G., director general al S.C. Cupru Min S.A., la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Condamnă pe inculpatul M. S. I. N., administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

Confiscă de la inculpații D. M. M. M. N., I. G. și M. S. I. N. suma de 33.075 lei, echivalentul a 7.500 euro, respectiv suma de câte 11.025 lei de la fiecare inculpat.

Obligă inculpatul M. S. I. N. să plătească statului suma de 12.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare de la judecata în fond și în cursul urmăririi penale.

Obligă inculpații D. M. M. M. N. și I. G. să plătească statului suma de 12.250 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare de la judecata în fond și în cursul urmăririi penale.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba la data de 25 februarie 2015 – comunicat 452/VIII/3 din 6 martie 2015.

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD