Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Masterclass US Litigators
Avocați Flux informații Sistemul judiciar

Mariana Ghena: Efortul de legiferare din ultimii ani a fost câteodată ezitant, experimental sau incoerent şi nu a adus un plus de siguranţă profesioniştilor dreptului

24 ianuarie 2017 | JURIDICE.ro

Sâmbătă, 21 ianuarie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității alocuţiunea Marianei Ghena, preşedinte al CSM, susţinută cu ocazia şedinţei Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România din data de 20 ianuarie 2017, potrivit unui comunicat al CSM.

Discursul integral:

„Stimate domnule preşedinte al Uniunii Naţionale a Barourilor din România,
Distinşi participanţi şi invitaţi!

Vă mărturisesc că invitaţia dumneavoastră de a participa la această şedinţă a Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România ne onorează şi, în egală măsură, vine în întâmpinarea dorinţei noastre, a noului Consiliu, de a ne exprima deschiderea şi disponibilitatea ca, prin  mijloacele instituţionale existente, să contribuim  la consolidarea parteneriatului nostru pentru înfăptuirea justiţiei.

Ştim, din experienţa noastră, cât de importantă este pentru magistrat prestaţia profesionistă a avocatului, ca reprezentant al părţilor implicate în proces. Ştim că în spatele acestei reprezentări se află multă muncă, multă energie consumată în a găsi şi materializa cele mai potrivite şi pertinente instrumente de apărare a intereselor şi drepturilor acestora şi mai există, inevitabil, o legătură nu numai raţională ci şi emoţională faţă de cauzele în care vă implicaţi.

Cunoaştem cu toţii care sunt dificultăţile întâmpinate în profesiile noastre şi ele sunt legate, în primul rând, de frecventele incoerenţe legislative sau întârzierea legislativului în a pune în acord legea cu Deciziile Curţii Constituţionale. De multe ori, acestea complică şi fac dificilă nu numai activitatea dumneavoastră, ci şi munca noastră, a magistraţilor, afectând inevitabil calitatea actului de justiţie.

Consecinţele acestor neajunsuri sunt resimţite la nivel instituţional, social şi indiscutabil, la nivel de individ.

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Justiţiei, prin toate instituţiile sale şi prin toţi profesioniştii săi, îi revine dificila misiune  de a asigura, cu instrumente, câteodată insuficiente şi neadaptate dimensiunilor reale ale fenomenelor,  starea de echilibru, ideea de normalitate şi dreptul fundamental  la o dreaptă judecată asociat intrinsec cu principiul constituţional al supremaţiei legii şi a  statului de drept.

Sunt realităţi cu care magistraţii, avocaţii sau consilierii juridici se confruntă permanent în munca lor, sunt adevăruri pe care cu toţii le resimţim în diverse forme, în multe momente ale activităţii noastre şi poate, câteodată, umbresc acea atât de necesară satisfacţie a muncii, acea atât de necesară disponibilitate de a comunica, de a avea deschidere, de a vedea şi înţelege problemele cu care se confruntă celălalt.

La toate acestea se adaugă şi lungul drum al reformei justiţiei, care nu a fost presărat întotdeauna cu idei optime  sau cu cele mai moderne instrumente legislative. Din această perspectivă, efortul de legiferare din ultimii ani a fost câteodată ezitant, experimental sau incoerent şi nu a adus un plus de siguranţă  profesioniştilor dreptului. Sub acest aspect, se impune implicarea activă a Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii şi Uniunii Naţionale a Barourilor din România în perfecţionarea legislaţiei actuale, pentru că, nu-i aşa, ne dorim cu toţii o justiţie rapidă şi predictibilă.

Or, din păcate, acestea sunt neajunsuri cu care sistemul judiciar încă se confruntă şi reprezintă sursele principalelor nemulţumiri ale justiţiabililor, ale societăţii şi ale profesiilor juridice.

Consider însă că suntem datori să facem faţă acestor circumstanţe, să le înlăturăm sau să le depăşim prin eforturi conjugate, perseverenţă şi profesionism!

Folosim acest prilej pentru a vă asigura că veţi găsi în Consiliul Superior al Magistraturii un partener deschis, activ şi preocupat de identificarea şi aplicarea de soluţii eficiente problemelor actuale ale justiţiei!

Vă mulţumesc!”

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories

Servicii J   Cont profesional [membership]   Catalog   Documentare   Comunicare   Revealing   Vizual   Website   Logo   Foto   Video   Talent Search   Recrutare   Evenimente   Directoare internaţionale