« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 

Preşedintele României, vizită oficială la Consiliul Europei
25.01.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 24-25 ianuarie 2017, Preşedintele României va întreprinde o vizită oficială la Consiliul Europei, la Strasbourg, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cu prilejul deplasării la Strasbourg, Klaus Iohannis, Preşedintele României, va avea întrevederi cu Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei, cu Pedro Agramunt, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu Gianni Buquicchio, Preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a Consiliului Europei, şi cu Guido Raimondi, Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului.

În dialogul cu interlocutorii săi, mesajul principal al Preşedintelui României va reitera angajamentul şi sprijinul ferm al României faţă de valorile și standardele Consiliului Europei, cu precădere cele privind democraţia şi statul de drept.

Totodată, va reitera importanța rolului jucat de Consiliul Europei şi instituţiile sale în edificarea în România a unui stat de drept viabil, bazat pe principii democratice și respectarea drepturilor omului, respectiv va discuta iniţierea de noi proiecte de cooperare cu organizaţia de la Strasbourg în vederea promovării şi sprijinirii valorilor şi standardelor Consiliului Europei pe continent.

Unul dintre principalele momente ale acestei deplasări este reprezentat de susţinerea unui discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la invitaţia lui Pedro Agramunt, Preşedintelui acestui for.

APCE a instituit o practică de a găzdui, în contextul celor patru sesiuni anuale ale sale, înalți oficiali din statele membre sau alte structuri internaționale care interacționează cu Consiliul Europei.

Scopul acestora este de a desfășura un dialog deschis și constructiv pe subiecte de actualitate şi privind evoluții actuale din politica externă sau internă, care au relevanţă asupra stadiului democrației, statului de drept și drepturilor omului în Europa.

După discurs, delegaţiile parlamentare la APCE vor avea posibilitatea să se adreseze Preşedintelui României într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

De asemenea, Klaus Iohannis va participa la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, alături de Nicos Anastasiades, Preşedintele Republicii Cipru, a cărui ţară deţine în prezent Preşedinţia-în-Exerciţiu a Consiliului Europei, precum şi de Secretarul General al organizaţiei.

Klaus Iohannis va inaugura, totodată, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, alături de cei doi înalţi oficiali menţionaţi, expoziţia de documente de arhivă şi fotografii, dedicată victimelor Holocaustului, cu titlul „Educație și Memorie. Holocaustul în România”, organizată de Preşedinţia română în exerciţiu a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.

Programul vizitei cuprinde şi o întâlnire cu personalul român care lucrează la Consiliul Europei, precum şi cu reprezentanţii comunităţii de români din zona Alsaciei.

Mai multe detalii privind programul Preşedintelui României în cadrul vizitei oficiale la Consiliul Europei pot fi consultate aici.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.