Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Afaceri transfrontaliere, Flux informații

Preşedintele României, vizită oficială la Consiliul Europei

25 ianuarie 2017 | JURIDICE.ro

În perioada 24-25 ianuarie 2017, Preşedintele României va întreprinde o vizită oficială la Consiliul Europei, la Strasbourg, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cu prilejul deplasării la Strasbourg, Klaus Iohannis, Preşedintele României, va avea întrevederi cu Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei, cu Pedro Agramunt, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, cu Gianni Buquicchio, Preşedintele Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) a Consiliului Europei, şi cu Guido Raimondi, Preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului.

În dialogul cu interlocutorii săi, mesajul principal al Preşedintelui României va reitera angajamentul şi sprijinul ferm al României faţă de valorile și standardele Consiliului Europei, cu precădere cele privind democraţia şi statul de drept.

Totodată, va reitera importanța rolului jucat de Consiliul Europei şi instituţiile sale în edificarea în România a unui stat de drept viabil, bazat pe principii democratice și respectarea drepturilor omului, respectiv va discuta iniţierea de noi proiecte de cooperare cu organizaţia de la Strasbourg în vederea promovării şi sprijinirii valorilor şi standardelor Consiliului Europei pe continent.

Unul dintre principalele momente ale acestei deplasări este reprezentat de susţinerea unui discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la invitaţia lui Pedro Agramunt, Preşedintelui acestui for.

APCE a instituit o practică de a găzdui, în contextul celor patru sesiuni anuale ale sale, înalți oficiali din statele membre sau alte structuri internaționale care interacționează cu Consiliul Europei.

Scopul acestora este de a desfășura un dialog deschis și constructiv pe subiecte de actualitate şi privind evoluții actuale din politica externă sau internă, care au relevanţă asupra stadiului democrației, statului de drept și drepturilor omului în Europa.

După discurs, delegaţiile parlamentare la APCE vor avea posibilitatea să se adreseze Preşedintelui României într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

De asemenea, Klaus Iohannis va participa la ceremonia oficială dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, alături de Nicos Anastasiades, Preşedintele Republicii Cipru, a cărui ţară deţine în prezent Preşedinţia-în-Exerciţiu a Consiliului Europei, precum şi de Secretarul General al organizaţiei.

Klaus Iohannis va inaugura, totodată, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, alături de cei doi înalţi oficiali menţionaţi, expoziţia de documente de arhivă şi fotografii, dedicată victimelor Holocaustului, cu titlul „Educație și Memorie. Holocaustul în România”, organizată de Preşedinţia română în exerciţiu a Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului.

Programul vizitei cuprinde şi o întâlnire cu personalul român care lucrează la Consiliul Europei, precum şi cu reprezentanţii comunităţii de români din zona Alsaciei.

Mai multe detalii privind programul Preşedintelui României în cadrul vizitei oficiale la Consiliul Europei pot fi consultate aici.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică