Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

UIA. Seminarul „Apararea in fata tribunalelor penale internationale”, 11-12 septembrie 2009


5 august 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Baroul Bucuresti informeaza ca UIA organizeaza in perioada 11-12 septembrie 2009, la Biarritz (Franta), seminarul „Apararea in fata tribunalelor penale internationale”.

Infiintarea tribunalelor ad-hoc, jurisdictii penale internationale speciale, si a Curtii Penale Internationale (CPI) a dus la aparitia unui nou Drept care a fost unanim numit Drept penal international. Este o materie dificila, deoarece acest Drept nou, aparut din regulamentele de procedura si de probe ale tribunalelor internationale pentru fosta Iugoslavie si pentru Ruanda, la inceputul anilor ’90, evolueaza rapid.

Seminarul isi propune sa ii familiarizeze pe participanti cu materia acestui drept, sa ii faca sa inteleaga specificul acestuia si, in egala masura, sa aprofundeze problemele juridice speciale. Astfel, vor fi abordate chestiunile referitoare la functionarea acestor jurisdictii, la evolutia jurisprudentei, dar si la procedura si la drepturile substantiale. Punerea in discutie a viitorului jurisdictiilor penale, atat din punct de vedere politic, cat si juridic, va constitui o abordare interesanta a subiectului.

In sfarsit, se va crea si ocazia de a aborda particularitatile distinctive ale exercitarii profesiei de avocat in fata acestor jurisdictii.

Printre personalitatile prezente la seminar in calitate de speakeri se numara:

• Grefierul sef al Tribunalului Penal International pentru Ruanda;

• Grefierul sef al Curtii Penale Internationale;

• Presedintele JORDA, fost Presedinte al Tribunalului Penal International si Presedinte de Camera la Curtea Penala Internationala;

• Profesorul LABAYE, specialist in drept penal international;

• Presedintele Baroului Penal International;

• Presedintele Avocatilor Fara Frontiere;

• Avocati ai apararii care au pledat in fata Tribunalului pentru fosta Iugoslavie, a Tribunalului pentru Ruanda si in fata Curtii Penale Internationale.

Termen de inscriere: 26 august 2009.

Pentru inscriere: se completeaza formularul de inscriere si se trimite la centrul UIA prin e-mail sau fax, insotit de copia documentului de plata.

Cazarea: recomandarea UIA: rezervarea hotel va fi garantata cu carte de credit si se va face direct la unul din hotelurile mentionate in Programul seminarului sau la un alt hotel, in functie de optiunea participantulului.

Pentru Informatii suplimentare: Compartimentul Relatii interne, internationale si Pregatire profesionala Persoana de contact: Valentina Dumitrache Tel: 021 315 45 37 E-mail: dumitrache@baroul-bucuresti.ro.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică