Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

SCHOENHERR lansează roadmap17, cu un concept bazat pe arta corporală


25 ianuarie 2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Comunicate profesioniști, Content, Media & Publicitate, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

SCHOENHERR începe noul an cu lansarea publicației periodice roadmap17.

În acest document firma, activă la nivel regional, oferă o privire de ansamblu asupra celor mai relevante evoluții juridice din Europa Centrală și de Est, la care se adaugă Turcia. Articolele scrise de avocații birourilor SCHOENHERR din 14 țări acoperă subiecte legate de 11 arii de practică.

roadmap17 examinează importante aspecte ale medierii comerciale internaționale și inițiative legislative cheie în Europa, precum și în Uniunea Piețelor de Capital, măsuri luate pentru a asigura un ”internet deschis”, și dezbateri din jurul mărcilor înregistrate și a hashtag-urilor. Alte evoluții relevante explorate includ aspectele practice ale dividendelor în natură plătite în Polonia, procedura consolidată pentru emiterea de permise de construcție în Serbia și implementarea legislației fiscale în România.

roadmap17 este o publicație print, care poate fi accesată de asemenea online.

Flagelul prejudecății

Publicația roadmap lansată de SCHOENHERR prezintă evoluțiile juridice într-un context creat în parteneriat cu câte un artist în fiecare an. Conceptul pentru publicația de anul acesta este prejudecata, explorată prin operele renumitului artist de tatuaje vienez Marian Merl. Merl și-a făcut un renume prin dezvoltarea unui stil aparte cu motive artistice fascinante, create în ultimii zece ani. Aspectele istorice și antropologice ale tatuajelor sunt ilustrate de Dr. Igor Eberhard, care predă în cadrul Departamentului de Antropologie Socială și Culturală, Universitatea Viena, cu specializare în tatuaje și studii ale pielii.

Guido Kucsko, partener SCHOENHERR  și inițiator al publicației roadmap, explică tema artistică din acest an: „Legătura cu practica juridică este cuvântul ”pre-judecată”. Prejudecata presupune o judecată care este făcută fără o examinare a faptelor. Oamenii care poartă tatuaje au fost judecați de-a lungul timpului. Noi ne întrebăm, prin ediția de anul acesta, în ce măsură mai sunt prezente aceste prejudecăți”.

În articolul din roadmap, Kucsko examinează întrebarea dacă tatuajele sunt opere de artă protejate de drepturile de autor.

În condițiile în care SCHOENHERR are birouri în 14 țări din Europa Centrală și de Est – este important să abordăm subiectul prejudecății.

Gudrun Stangl, COO SCHOENHERR: „Dată fiind multitudinea de națiuni și culturi din cadrul grupului nostru Schoenherr, considerăm că este de datoria noastră să punem prejudecățile sub semnul întrebării” concluzionând că ”diversitatea nu este doar un discurs gol de înțeles; este o noțiune adânc implementată în cultura firmei noastre”.

*

Despre SCHOENHERR

Schoenherr a fost înființată în 1950 la Viena și a devenit în timp una dintre cele mai puternice firme de avocatură din Austria și Europa Centrală și de Est. Activă în 14 jurisdicții, SCHOENHERR este o adevărată firmă europeană, iar dintre cei peste 300 de avocați ai firmei, aproximativ jumătate sunt activi în sediile din afara Austriei.

În România, SCHOENHERR și-a început operațiunile în 1996, fiind la acel moment una dintre primele firme de avocatură ce oferea servicii juridice la standarde de calitate europeană. De-a lungul anilor, SCHOENHERR și Asociații a fost implicată în proiecte de cea mai mare anvergură și a oferit soluții juridice în dosare dintre cele mai variate, colaborând cu lideri ai economiei locale și regionale.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro