Anunţuri
CariereEvenimenteCărţiJURIDICE.ro
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

UIA. Seminarul „Masuri de prevenire a criminalitatii financiare si a spalarii banilor”, 25-26 septembrie 2009
05.08.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Bucuresti anunta ca UIA organizeaza in perioada 25-26 septembrie 2009, la Ankara (Turcia), seminarul “Masuri de prevenire a criminalitatii financiare si a spalarii banilor”.

Constientizarea fenomenului si capacitatea de a lupta impotriva spalarii banilor, ca si prevenirea infractionalitatii finaciare au dobandit o mare importanta la nivel international. In acest context, o intalnire intre specialistii preocupati de aceste probleme este cea mai buna strategie pentru a incerca sa ajungem la originea infractiunilor financiare si a spalarii banilor.

Este un fapt binecunoscut ca infractorii si asociatii acestora folosesc sistemul financiar pentru a efectua transferuri de fonduri dintr-un cont in altul, ca sa ascunda sursa si beneficiarul banilor, si in final, pentru a depozita banii in seifuri. Aceste activitati sunt in mod obisnuit numite activitati de spalarea banilor.

Au fost facute multe eforturi, la nivel national, de catre sistemele juridice si de catre organismele de control pentru ca sistemul bancar sa nu fie folosit in acest scop. In toate tarile se acorda o importanta din ce in ce mai mare examinarii metodelor si masurilor care guverneaza lupta impotriva acestor infractiuni. Tinand seama de cele de mai sus, participantii la seminar vor avea o ampla perspectiva asupra diferitelor norme de drept si a evolutiilor acestora, atat in cadrul Uniunii Europene, cat si in interiorul tarilor Common Law. Seminarul va fi si o ocazie de studiere a noilor tehnici de spalarea banilor si a metodelor de detectare a fenomenului.”

Acest seminar dureaza o zi si jumatate (vineri si sambata, 25-26 septembrie, 2009) si, potrivit traditiei UIA, participantilor li se ofera ocazia de a se intalni in seara zilei de joi, 24 septembrie, la un cocktail de bun-venit.

Lucrarile seminarului vor beneficia de traducere simultana in trei limbi: engleza, franceza si turca.

Termen de inscriere: 16 septembrie 2009

Pentru inscriere:
– se completeaza formularul de inscriere si se trimite la centrul UIA prin e-mail sau fax, insotit de copia documentului de plata

Cazarea: recomandarea UIA :rezervarea hotel va fi garantata cu carte de credit si se va face direct la unul din hotelurile mentionate in Programul seminarului – pana in 25 august sau la un alt hotel, in functie de optiunea participantulului.

Informatii suplimentare:
Compartimentul Relatii interne, internationale si Pregatire profesionala
Persoana de contact: Valentina Dumitrache
Tel: 021 315 45 37
E-mail: dumitrache@baroul-bucuresti.ro.

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.