Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CE. Următorii pași în direcția creării pilonului european al drepturilor sociale
26.01.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Content, Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 23 ianuarie 2017, Comisia Europeană a organizat la Bruxelles o conferință la nivel înalt, făcând astfel un nou pas în direcția creării unui pilon european al drepturilor sociale. La conferință au participat peste 600 de reprezentanți ai autorităților statelor membre, instituțiilor UE și societății civile, care au purtat discuții referitoare la crearea unei Europe mai sociale și mai echitabile, potrivit unui comunicat al CE – Reprezentanța în România.

Jean-Claude Juncker, Președintele Comisiei Europene: „De la începutul mandatului meu, am precizat în mod clar că doresc o Europă mai socială. Împreună, am făcut deja pași importanți în această direcție. Anul acesta va fi un an crucial. După consultarea publică amplă, este timpul să creăm pilonul european al drepturilor sociale. Summitul social din Suedia ne va ajuta să creăm impulsul necesar și să punem prioritățile sociale acolo unde le este locul: printre prioritățile absolute ale agendei europene.”

Discuțiile din cadrul conferinței reprezintă finalul inițiativei anunțate în 2015 și vor ajuta la elaborarea propunerii legislative, prevăzută pentru luna martie.

În acest sens, comisia a organizat o amplă consultare publică în domeniu, în cadrul căreia s-au primit 16.000 de contribuții. De asemenea, Parlamentul European a adoptat recent o rezoluție referitoare la pilon. Comitetul Economic și Social European urmează și el să adopte un aviz spre sfârșitul acestei luni. Comitetul Regiunilor a contribuit cu un aviz, iar partenerii sociali europeni și naționali, cu rapoartele lor (raportul BusinessEurope, raportul CES).

Președintele Jean-Claude Juncker va găzdui, împreună cu primul-ministru al Suediei, Stefan Löfven, un Summit social pentru locuri de muncă și creștere echitabilă, care se va desfășura la Gothenburg, la 17 noiembrie 2017. În cadrul acestui Summit vor fi discutate prioritățile și inițiativele de politică stabilite la nivel european, precum și modalitățile în care ar putea Uniunea Europeană, statele membre și partenerii sociali de la toate nivelurile să obțină rezultatele scontate în ceea ce privește prioritățile lor economice și sociale comune.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti