Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Discursul Preşedintelui României în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
27.01.2017 | JURIDICE.ro

Miercuri, 25 ianuarie 2017, în cadrul celei de-a doua zile a vizitei oficiale la Strasbourg, Klaus Iohannis, Preşedintele României, a susţinut un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, reunit pentru sesiunea de iarnă, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis: „Aderarea noastră la Consiliul Europei, în 1993, a fost unul dintre paşii majori făcuţi în procesul de tranziţie democratică în România. Acest factor a jucat, de asemenea, un rol semnificativ în procesul nostru de integrarea europeană şi euro-atlantică. În fapt, cei 10 ani de când România este membru al Uniunii Europene pot fi consideraţi ca fiind un rezultat concret al excepţionalei puteri transformatoare pe care apartenenţa la Consiliul Europei a avut-o pentru noi. APCE a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea statului de drept şi la întărirea respectării dreptului omului – aspecte care sunt caracteristice României de astăzi”

În acest sens, Preşedintele României a menţionat că va fi o mare plăcere să deschidă, la Bucureşti, alături de Secretarul General al Consiliului Europei, Conferinţa dedicată dezbaterii rolului majorităţii şi opoziţiei într-o societate democratică, organizată împreună cu Comisia de la Veneţia în perioada 6-7 aprilie a.c.

Klaus Iohannis: „Este un subiect de mare interes, mai ales ţinând cont de evoluţiile din unele state membre. Salut iniţiativa Secretarului General de a solicita Comisiei de la Veneţia să elaboreze linii directoare pe acest subiect. Avem nevoie de societăţi democratice solide, în care majorităţile nu abuzează de drepturile lor legitime numai pentru că sunt o majoritate, de societăţi în care principiul cooperării loiale şi constructive între instituţiile democratice funcţionează ireproşabil. Într-o societate democratică, critica normală exercitată de opoziţie nu poate fi văzută ca element distructiv şi nu poate fi interpretată ca lipsă a acceptării rezultatelor scrutinului democratic. Este doar o parte – la fel de legitimă ca efortul şi activitatea majorităţii – a unui sistem democratic liberal sănătos, de care cu toţii avem nevoie dacă dorim să gestionăm cu succes actualele provocări ale prezentului.”


Aflaţi mai mult despre , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.