Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Precizări ref. accidentul aviatic din Apuseni
27.01.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

Ca urmare a informațiilor vehiculate în mass-media în ultimele zile referitoare la cauza denumită generic „Accidentul aviatic din Apuseni”, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a adus la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Împrejurările în care s-a produs catastrofa aviatică din data de 20 ianuarie 2014, precum şi modul de acţiune al structurilor cu atribuţii în ceea ce priveşte localizarea, căutarea şi salvarea victimelor evenimentului aviatic, constituie obiectul unui dosar aflat în lucru la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Prin ordonanţa din data de 14 ianuarie 2016, completată prin ordonanţa din 11 februarie 2016, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice judiciare pentru lămurirea circumstanţelor în care a avut loc catastrofa aviatică şi stabilirea cauzei/cauzelor producerii acesteia, urmând ca expertul tehnic judiciar desemnat să depună la dosar raportul de expertiză până la data de 18 aprilie 2017.

Prin ordonanţa din data de 18 aprilie 2016 s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice judiciare metalurgice având ca obiect determinarea cauzelor şi împrejurărilor, respectiv a datei/momentului în care s-a produs ruperea antenei fir instalată pe aeronavă, antenă destinată emiterii unui mesaj digital codificat. Pe 28 decembrie 2016 expertul tehnic judiciar desemnat a depus la dosar raportul de expertiză tehnico-ştiinţifică judiciară metalurgică.

În cauză, cercetările urmează a fi continuate/finalizate, în funcţie şi de concluziile raportului de expertiză ce va fi depus până la data de 18 aprilie 2017.

Cercetările efectuate până în prezent s-au derulat cu respectarea garanțiilor procesuale și a drepturilor tuturor părților, inclusiv a celor exercitate prin intermediul apărătorilor aleşi, cărora, la cerere şi în condiţiile legii, li s-a asigurat studierea dosarului, eliberarea, în copie, a actelor de urmărire penală efectuate în cauză, respectiv prezenţa la activităţile de urmărire penală.

Pe măsura derulării cercetărilor, opinia publică va fi informată.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti