« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Bacău. Constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, mărturie mincinoasă. Condamnare definitivă
27.01.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

CA Bacău. Constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, mărturie mincinoasă. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 1403/30.12.2016, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul C. M., la data faptelor administrator împuternicit la SC Realitatea Media SRL Piatra Neamț, la o pedeapsă de 10 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizatevaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni) și instigare la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul V. F. I. la o pedeapsă de 8 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni).

Condamnă pe inculpatul V. C. la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală (2 infracțiuni).

Condamnă pe inculpatul B. C. D. la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul N. C. C. la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul C. E. V., la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul S. N. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpata S. N. la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul A. M. la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul P. V. la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul P. F. G. la pedeapsa amenzii de 4.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată.

Obligă pe inculpați să plătească în solidar părții civile Ministerul Finanțelor Publice prin ANAF despăgubiri civile, precum și accesoriile fiscale datorate la data executării astfel: inculpații C. M., V. F. I., A. M., S. N. și B. C. G., în solidar, suma de 3.223.981,43 lei și inculpații C. M., V. F. I., A. M., V. C., C. E. V., S. N. și N. C. C., în solidar, suma de 1.296.899 lei.

Obligă fiecare dintre apelanții-inculpați la plata a:
– 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, de către inculpații N. C. C., S. N. și P. V.;
– 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, de către partea civilă ANAF;
– 2.500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, de către inculpatul C. M., din care 1.975 lei reprezintă diferență retribuție experți contabili;
-1.500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, de către inculpatul B. C. G., din care 988 lei reprezintă diferență retribuție experți contabili.

DEFINITIVĂ

Inculpații a fost trimiși în judecată de către DNA la data 18 decembrie 2013 – comunicat nr. 1/VIII/3 din 7 ianuarie 2014.

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD