Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Bacău. Constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, mărturie mincinoasă. Condamnare definitivă
27.01.2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

JURIDICE - In Law We Trust
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

CA Bacău. Constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, mărturie mincinoasă. Condamnare definitivă.

Prin decizia penală 1403/30.12.2016, Curtea de Apel Bacău a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul C. M., la data faptelor administrator împuternicit la SC Realitatea Media SRL Piatra Neamț, la o pedeapsă de 10 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizatevaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni) și instigare la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul V. F. I. la o pedeapsă de 8 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală în formă continuată (2 infracțiuni).

Condamnă pe inculpatul V. C. la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală (2 infracțiuni).

Condamnă pe inculpatul B. C. D. la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul N. C. C. la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul C. E. V., la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul S. N. la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpata S. N. la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul A. M. la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 4 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat pentru săvârșirea infracțiunilor de: aderare/sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la evaziune fiscală.

Condamnă pe inculpatul P. V. la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul P. F. G. la pedeapsa amenzii de 4.000 lei pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată.

Obligă pe inculpați să plătească în solidar părții civile Ministerul Finanțelor Publice prin ANAF despăgubiri civile, precum și accesoriile fiscale datorate la data executării astfel: inculpații C. M., V. F. I., A. M., S. N. și B. C. G., în solidar, suma de 3.223.981,43 lei și inculpații C. M., V. F. I., A. M., V. C., C. E. V., S. N. și N. C. C., în solidar, suma de 1.296.899 lei.

Obligă fiecare dintre apelanții-inculpați la plata a:
– 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, de către inculpații N. C. C., S. N. și P. V.;
– 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, de către partea civilă ANAF;
– 2.500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, de către inculpatul C. M., din care 1.975 lei reprezintă diferență retribuție experți contabili;
-1.500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat, de către inculpatul B. C. G., din care 988 lei reprezintă diferență retribuție experți contabili.

DEFINITIVĂ

Inculpații a fost trimiși în judecată de către DNA la data 18 decembrie 2013 – comunicat nr. 1/VIII/3 din 7 ianuarie 2014.

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia LuciuPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.