Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

FMI: Scaderea economiei romanesti va fi mult mai abrupta decat s-a estimat initial


5 august 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

O delegatie a FMI s-a intalnit marti, 4 august 2009, cu reprezentantii sindicatelor. In cadrul discutiilor, delegatia a propus sindicalistilor amanarea termenului pentru adoptarea legii unice de salarizare in vederea efectuarii de simulari ale sistemului salarial.

Dumitru Costin, presedintele BNS, a declarat la finalul intalnirii: „Consider ca o amanare a legii ar duce la cresterea costurilor. Daca Guvernul nu a fost in stare din ianuarie si pana in august sa faca evaluari, sa vada ce costuri, ce job-uri se pot reduce, nu neaparat indivizi, ceea ce sa nu duca neaparat la disponibilizari, o amanare pana dupa alegeri inseamna amanarea luarii unor decizii pentru a nu deranja pe unii.

Salariul minim nu poate fi elementul de referinta pentru ca ar pune in pericol ca acesta sa creasca normal si ar antrena o crestere in masa a salariilor, fapt ce nu ar putea fi suportat de economie. Astfel ca se ia in calcul un indice probabil apropiat de salariul minim.”

Jeffrey Franks, seful misiunii de evaluare a FMI in Romania: „Scaderea economiei romanesti va fi mult mai abrupta decat s-a estimat initial. Trebuie sa fim flexibili in privinta Romaniei. Am avut aceeasi atitudine si cu alte state din regiune. Situatia economica este mult mai grava decat s-a anticipat, dar nu numai in Romania, ci si in alte tari din Europa.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii