Secţiuni » Jurisprudenţă » CEDO
Jurisprudenţă CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului)
CărţiProfesionişti

Discursul Președintelui CEDO la deschiderea anului judiciar 2017


30 ianuarie 2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CEDO, Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Vineri, 27 ianuarie 2017, a avut loc deschiderea anului judiciar la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, potrivit echr.coe.int.

În discursul de deschidere, Guido Raimondi, Președintele Curții Europeane a Drepturilor Omului a remarcat că numărul proceselor ajunse la CEDO din România s-a dublat în ultimul an.

Guido Raimondi: „După ce în ultimii doi ani a avut loc o reducere a cazurilor înregistrate, în 2016 suntem martorii unei creșteri cu 32% a numărului de cazuri noi. Acest aflux se explică prin situația din trei țări: Ungaria, România și Turcia.

În ceea ce priveşte (…) România, unde numărul cazurilor a crescut cu  (…) cu 108% în 2016, acestea se referă în principal la  condiţiile de detenţie.

Soluţiile trebuie găsite la nivel naţional. Acest lucru este posibil, aşa cum a arătat exemplul dat de Italia, unde numărul de cazuri s-a înjumătăţit în doi ani şi jumătate.

Asta arată că acolo unde un guvern are voinţa să rezolve o situaţie şi ia măsurile necesare, rezultatele apar repede”.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro