Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Primăria capitalei va înființa Trustul de Clădiri Metropolitane București SA


31 ianuarie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 30 ianuarie 2017, la propunerea Gabrielei Firea, Primarul General, Consiliul General al Municipiului București a aprobat proiectul  de hotărâre care prevede înființarea societății pe acțiuni SC Trustul de Clădiri Metropolitane București SA, societate care va avea ca obiect principal de activitate construirea de locuințe sociale și pentru tineri, potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului București.

Gabriela Firea: Premisele de la care a plecat această inițiativă sunt legate de cererea mare de locuințe în București și de dificultățile cu care categorii foarte largi de cetățeni se confruntă atunci când vor să aplice pentru un credit bancar prin care să-și finanțeze achiziția unei locuințe. De aceea dorim să înființăm această societate care să construiască locuințe sociale la prețuri mult mai mici decât cele disponibile pe piață. Pe de o parte, municipalitatea va avea control asupra cheltuielilor pe întreg lanțul iar această societate nu va urmări profitul, ci doar acoperirea cheltuielilor. Printre cei care vor beneficia de locuințe sociale, în baza unor criterii foarte clare și transparente se numără angajați din educație, sănătate, din mediul artistic, alte categorii de tineri, precum și cazurile sociale înregistrate în evidențele municipalității.”

De asemenea, Gabriela Firea a dat asigurări că vor fi respectate toate reglementările legale privind achizițiile publice, iar cei care vor beneficia de locuințele construite de municipalitate nu se numără printre clienții obișnuiți ai pieței libere.

Noua societate nu are ca scop realizarea de profit, ci își propune să construiască locuințe cu costuri mai mici, care ulterior vor fi închiriate sau vândute în condiții avantajoase atât persoanelor fără venituri, foarte sărace – așa numitele cazuri sociale, dar și tinerilor ale căror venituri nu le permit închirierea sau achiziționarea de pe piața imobiliară a unei locuințe – medici, profesori, actori.

Acționarii acestei societăți vor fi Consiliul General al Municipiului București care va deține 99, 9 % din capitalul social și SC Service Ciclop SA care va deține 0, 1%. Membrii titulari care au fost aleși în Consiliul de Administrație a Trustului sunt următorii: Rădulescu Gabriel, Ilie Florentin, Ciucă Dorel, Dumitru Lucica, Petrescu Marius.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii