Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Gabriela Firea: Spitalele din București vor intra într-un amplu proces de renovare și igienizare


31 ianuarie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 25 ianuarie 2017, Gabriela Firea, Primarul General, s-a intalnit cu managerii si cu directorii medicali ai celor 19 spitale aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, potrivit unui comunicat al Primariei municipiului Bucuresti.

La intalnire au fost prezenti, de asemenea, directorul interimar al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, Razvan Nițu si Turkes Ablachim, directorul medical interimar al  ASSMB.

Sedinta a avut ca scop stabilirea unui plan de masuri pentru ca in perioada imediat urmatoare sa fie demarat un amplu proces de reorganizare si modernizare a sistemului de sanatate din Bucuresti. In acest sens, Primarul Capitalei a facut apel la managerii de spitale sa ia toate masurile necesare pentru igienizarea, renovarea si eventuala extindere a spitalelor, pentru ca, ulterior, acestea sa fie dotate si echipate corespunzator.

Gabriela Firea: „Imi doresc ca aceasta intrevedere sa ne ajute sa ne organizam cat mai eficient pentru anul 2017, in asa fel incat sa oferim bucurestenilor, intr-un timp cat mai scurt, servicii de cea mai buna calitate si spitale comparabile cu cele europene. De altfel, vom demara un proiect pilot care vizeaza renovarea, modernizarea si dotarea tuturor spitalelor aflate in administrare. Ne dorim ca acest proiect sa reprezinte un model de succes in intreaga tara. Va marturisesc ca am facut o serie de vizite neanuntate in toate cele 19 spitale si stiu ca sunt si lucruri foarte bune care s-au realizat, se vede ca munciti enorm, dar sunt si lucruri care pot merge mai bine. Cunosc devotamentul dvs, stiu ca de multe ori spitalele reprezinta cea de a doua casa pentru dvs. si, tocmai de aceea, stiu ca putem si noi sa avem spitale la standarde europene. Iar pentru aceasta este nevoie de cresterea conditiilor de lucru si a calitatii actului medical. Astfel, in ceea ce priveste aspectul spitalelor, toate cele 19 unitati medicale vor intra intr-un amplu proces de renovare si igienizare. Nu putem trece la dotari, pana nu facem curatenie. In acest sens, trebuie sa tratam cu mare responsabilitate raportul infectiilor intraspitalicesti. De asemenea, intra in responsabilitatea dvs. sa evaluati fluxul medical, sectiile in care sunt prea multi pacienti si sa dispuneti extinderea acestor sectii pentru ca pacientii sa nu astepte prea mult.”

In ceea ce priveste dotarile care urmeaza sa fie facute in cele 19 spitale, Gabriela Firea a cerut definitivarea inventarului cu toate aparatele necesare, astfel incat Administratia Spitalelor sa poata demara procedura de achizitie. De asemenea, Primarul General a mentionat ca, impreuna cu Ministerul Sanatatii, va incerca sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor legate de lipsa de personal.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică