Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Luare de mită, dare de mită, fals intelectual, abuz în serviciu. Percheziții domiciliare


1 februarie 2017 | Georgiana-Camelia LUCIU
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

PICCJ. Luare de mită, dare de mită, fals intelectual, abuz în serviciu. Percheziții domiciliare.

Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare/dare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu.

În cursul zilei de 31 ianuarie 2017, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorului de caz, au fost efectuate 12 percheziţii domiciliare, în cauză fiind cercetate acte de corupție comise de către 11 agenți de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Tecuci, respectiv din cadrul Serviciului Rutier al Poliției municipiului Galați.

Din probatoriul administrat până în prezent, s-a reținut următoarea situație de fapt:
Pretinzând și primind diverse foloase, în special bani, cei 11 agenți de poliție și-au încălcat îndatoririle de serviciu și nu au aplicat sancțiunile pe care situațiile de fapt constatate în exercițiul atribuțiilor de serviciu le-ar fi impus să o facă. În mod concret, după cum a rezultat din cercetările efectuate, agenții de poliție au menționat în procesele verbale de sancționare abateri mai ușoare decât cele comise în realitate de către contravenienți, cu scopul de a aplica ulterior sancțiuni mai blânde.

În acest dosar urmează a fi audiați mai mulți contravenienți.

Cercetările efectuate în cauză s-au desfășurat cu aportul Direcţiei Generale Anticorupție, al Direcției de Investigare a Infracțiunilor Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Brigăzii Speciale de Intervenție „Mihai Viteazul” din cadrul Jandarmeriei Române, precum și cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operaţiuni Speciale.

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro