Secţiuni » Arii de practică » Business » Telecom
Telecom
Profesionişti

ANCOM. Cea de-a patra licitație pentru televiziunea digitală terestră. UPDATE: Licitația s-a încheiat
21.02.2017 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Telecom
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 20 februarie 2017, ANCOM a anunțat că cea de-a patra licitație desfășurată pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală s-a încheiat, fiind adjudecate 2 noi multiplexuri locale în Iași și Timișoara, potrivit unui comunicat al ANCOM.

Astfel, M PLUS INVESTMENTS SRL cu sediul social în Iași și-a adjudecat multiplexul local din Iași pentru care va achita o taxă de licență în valoare de 8.000 euro, iar NOVA MEDIA SRL. cu sediul social în Timișoara a câștigat un multiplex local pentru Timișoara, suma ce urmează a fi achitată fiind, de asemenea, 8.000 euro.

Taxele de licență, a căror valoare cumulată se ridică la 16.000  euro, urmează a fi achitate către bugetul de stat în termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunțării rezultatelor.

Ambele multiplexuri sunt acordate pentru o perioadă de 10 ani, iar câștigătorii pot lansa serviciile imediat după obținerea licenței din partea ANCOM și vor avea obligația de a pune în funcțiune un emițător în termen de 1 an de la data obținerii licenței.

***

Luni, 13 februarie 2017, cele două noi multiplexuri de televiziune digitală au fost adjudecate în cadrul licitației organizate de ANCOM după ce comisia de licitație a analizat ofertele depuse de către cei doi participanți, potrivit unui comunicat al ANCOM.

Astfel, M PLUS INVESTMENTS SRL cu sediul social în Iași și-a adjudecat multiplexul local din Iași, iar NOVA MEDIA SRL a câștigat un multiplex local pentru Timișoara.

Pentru că în Timișoara există două multiplexuri locale care pot fi alocate, în data de 16 februarie 2017 se va desfășura o rundă de alocare în care candidatul are posibilitatea, dacă dorește, de a-și alege o poziționare preferată în spectru a multiplexului câștigat, în urma achitării unei taxe suplimentare.

ANCOM va anunța rezultatele finale ale licitației, inclusiv taxele de licență pe care fiecare dintre companiile câștigătoare va avea obligația de a le achita luni, 20 februarie 2017.

***

Marți, 31 ianuarie 2017, Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) informează că în cadrul celei de-a patra licitații pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitală terestră  și-au depus dosarele de candidatură companiile NOVA MEDIA SRL cu sediul social în Timișoara și M PLUS INVESTMENTS SRL cu sediul social în Iași, ambele fiind admise în etapele viitoare ale procedurii, potrivit unui comunicat al ANCOM.

În cadrul licitației sunt disponibile două multiplexuri naționale, 26 de multiplexuri regionale și 18 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră nealocate în procedurile anterioare.

Taxa minimă de licenţă, care reprezintă preţul de pornire în cadrul licitației pentru fiecare din cele două multiplexuri naționale, este de 300.000 euro, iar pentru multiplexurile regionale și locale aceasta variază între 1.000 euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localităţi care nu este reşedinţă de judeţ și 10.000 euro.

Toate aceste multiplexuri se acordă pentru o perioadă de 10 ani. Câștigătorii pot lansa serviciile imediat după obținerea licenței din partea ANCOM și vor avea obligația de a pune în funcțiune 36 de emițătoare în termen de 2 ani de la obținerea licenței pentru multiplexurile naționale, respectiv un emițător în termen de 1 an pentru multiplexurile regionale sau locale.

În data de 13 februarie 2017, în urma etapei stabilirii primului set de oferte câştigătoare, comisia de licitaţie va anunţa ofertanții câştigători și dacă este necesar să fie organizată etapa de licitaƫie propriu-zisă.

Documentaţia licitaţiei poate fi accesată aici.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti