Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

CNCD. Sancțiuni – februarie 2017
02.02.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 1 februarie 2017, Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor, a adoptat urmatoarele hotarari, potrivit unui comunicat al CNCD:

1. Refuzul Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi de a organiza examenele de evaluare in alte zile ale saptamanii decat sambata pentru studentii care apartin cultului Adventist de Ziua a Saptea, constituie discriminare directa in privinta accesului in conditii egale la educatie, pe criteriul constiintei, potrivit art. 2 alin. 1, art. 2 alin. 4, art. 11 si art. 15 din OG 137/2000.
– s-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2.000 lei pentru Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi si obligarea acesteia de a publica in mass-media a unui rezumat al hotararii in speta;

2. Izolarea in cadrul activitatilor de pregatire/antrenament a unui jucator de fotbal al unei echipe din Liga 1 de fotbal, ca reactie la demersul jucatorului de fotbal de a-si obtine drepturile contractuale, reprezinta discriminare directa si hartuire conform art. 2 alin. 1 si art. 2 alin. 5 din OG 137/2000.
– s-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 10.000 lei pentru clubul de fotbal in culpa si obligatia de a publica in mass-media un rezumat al hotararii in speta;

3. Afirmatiile publice ale unui jurnalist conform carora, „maghiarii ar fi intrat in Europa, in mod fraudulos, nu sunt europeni, nu sunt iubiti de altii si Romaniei i-ar sta bine fara unguri” reprezinta discriminare directa si incalca dreptul la demnitate umana pe criteriul de apartenenta etnica, conform art. 2 alin. 1 si art. 15 din OG 137/2000.
– s-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 5.000 lei jurnalistului si obligatia de a publica in mas-media un rezumat al hotararii in speta;

4. Desfiintarea postului de expert rom in cadrul unei primarii de comuna, decizie anulata ulterior definitiv de instanta de judecata, reprezinta discriminare directa potrivit art. 2 alin. 1, art. 7 lit a) din OG 137/2000.
– s-a aplicat sanctiunea de avertisment primariei si obligatia de a publica in mass-media un rezumat al hotararii;

5. Excluderea sindicatelor nereprezentative de la procedura de declansare a renegocierii contractului colectiv de munca reprezinta discriminare confr art. 2 alin. 1, art. 7 lit. f) din OG 137/2000.
– s-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de amenda 5.000 lei sindicatelor si publicare in presa.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate