Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

CNCD. Sancțiuni – februarie 2017
02.02.2017 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 1 februarie 2017, Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor, a adoptat urmatoarele hotarari, potrivit unui comunicat al CNCD:

1. Refuzul Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” Iasi de a organiza examenele de evaluare in alte zile ale saptamanii decat sambata pentru studentii care apartin cultului Adventist de Ziua a Saptea, constituie discriminare directa in privinta accesului in conditii egale la educatie, pe criteriul constiintei, potrivit art. 2 alin. 1, art. 2 alin. 4, art. 11 si art. 15 din OG 137/2000.
– s-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2.000 lei pentru Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi si obligarea acesteia de a publica in mass-media a unui rezumat al hotararii in speta;

2. Izolarea in cadrul activitatilor de pregatire/antrenament a unui jucator de fotbal al unei echipe din Liga 1 de fotbal, ca reactie la demersul jucatorului de fotbal de a-si obtine drepturile contractuale, reprezinta discriminare directa si hartuire conform art. 2 alin. 1 si art. 2 alin. 5 din OG 137/2000.
– s-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 10.000 lei pentru clubul de fotbal in culpa si obligatia de a publica in mass-media un rezumat al hotararii in speta;

3. Afirmatiile publice ale unui jurnalist conform carora, „maghiarii ar fi intrat in Europa, in mod fraudulos, nu sunt europeni, nu sunt iubiti de altii si Romaniei i-ar sta bine fara unguri” reprezinta discriminare directa si incalca dreptul la demnitate umana pe criteriul de apartenenta etnica, conform art. 2 alin. 1 si art. 15 din OG 137/2000.
– s-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 5.000 lei jurnalistului si obligatia de a publica in mas-media un rezumat al hotararii in speta;

4. Desfiintarea postului de expert rom in cadrul unei primarii de comuna, decizie anulata ulterior definitiv de instanta de judecata, reprezinta discriminare directa potrivit art. 2 alin. 1, art. 7 lit a) din OG 137/2000.
– s-a aplicat sanctiunea de avertisment primariei si obligatia de a publica in mass-media un rezumat al hotararii;

5. Excluderea sindicatelor nereprezentative de la procedura de declansare a renegocierii contractului colectiv de munca reprezinta discriminare confr art. 2 alin. 1, art. 7 lit. f) din OG 137/2000.
– s-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de amenda 5.000 lei sindicatelor si publicare in presa.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.