« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Decizia de punere în aplicare (UE) 2017/179 a Comisiei de stabilire a demersurilor procedurale necesare pentru funcționarea grupului de cooperare privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune
03.02.2017 | Elena ALBU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 28/73 din data de 2 februarie 2017 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2017/179 din data de 1 februarie 2017 a Comisiei de stabilire a demersurilor procedurale necesare pentru funcționarea grupului de cooperare în conformitate cu articolul 11 alineatul (5) din Directiva (UE) 2016/1148 a Parlamentului European și a Consiliului privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune.

Articolul 11 din Directiva (UE) 2016/1148 instituie un grup de cooperare, compus din reprezentanți ai statelor membre, ai Comisiei și ai Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor, în scopul de a sprijini și a facilita cooperarea strategică și schimbul de informații între statele membre și a consolida încrederea reciprocă. Astfel, prezenta decizie stabilește demersurile procedurale necesare pentru funcționarea grupului de cooperare.

În temeiul articolului 11 din Directiva (UE) 2016/1148, grupul de cooperare are obligația de a-și îndeplini sarcinile pe baza unor programe de lucru bienale, primul program trebuind stabilit până la 9 februarie 2018. Grupul de cooperare are, printre altele, sarcina de a oferi orientări strategice pentru activitățile rețelei echipelor de intervenție în caz de incidente de securitate informatică, de a face schimb de informații și de bune practici, de a discuta despre capacitățile și nivelul de pregătire al statelor membre. Grupul de cooperare trebuie, de asemenea, să pregătească, până la 9 august 2018 și, ulterior, o dată la un an și jumătate, un raport de evaluare a experienței dobândite în urma cooperării strategice prevăzute la articolul menționat anterior.

Această decizie intră în vigoare la 3 februarie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

 
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD