Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia de punere în aplicare (UE) 2017/179 a Comisiei de stabilire a demersurilor procedurale necesare pentru funcționarea grupului de cooperare privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune
03.02.2017 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 28/73 din data de 2 februarie 2017 a fost publicată Decizia de punere în aplicare (UE) 2017/179 din data de 1 februarie 2017 a Comisiei de stabilire a demersurilor procedurale necesare pentru funcționarea grupului de cooperare în conformitate cu articolul 11 alineatul (5) din Directiva (UE) 2016/1148 a Parlamentului European și a Consiliului privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune.

Articolul 11 din Directiva (UE) 2016/1148 instituie un grup de cooperare, compus din reprezentanți ai statelor membre, ai Comisiei și ai Agenției Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și a Informațiilor, în scopul de a sprijini și a facilita cooperarea strategică și schimbul de informații între statele membre și a consolida încrederea reciprocă. Astfel, prezenta decizie stabilește demersurile procedurale necesare pentru funcționarea grupului de cooperare.

În temeiul articolului 11 din Directiva (UE) 2016/1148, grupul de cooperare are obligația de a-și îndeplini sarcinile pe baza unor programe de lucru bienale, primul program trebuind stabilit până la 9 februarie 2018. Grupul de cooperare are, printre altele, sarcina de a oferi orientări strategice pentru activitățile rețelei echipelor de intervenție în caz de incidente de securitate informatică, de a face schimb de informații și de bune practici, de a discuta despre capacitățile și nivelul de pregătire al statelor membre. Grupul de cooperare trebuie, de asemenea, să pregătească, până la 9 august 2018 și, ulterior, o dată la un an și jumătate, un raport de evaluare a experienței dobândite în urma cooperării strategice prevăzute la articolul menționat anterior.

Această decizie intră în vigoare la 3 februarie 2017.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti