BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Decizia (UE) 2017/175 a Comisiei privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice a UE pentru unitățile turistice de cazare
03.02.2017 | Elena ALBU

 
Competition Law

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 28/9 din 2 februarie 2017 a fost publicată Decizia (UE) 2017/175 a Comisiei din data de 25 ianuarie 2017 privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice a UE pentru unitățile turistice de cazare.

În temeiul Regulamentului (CE) nr. 66/2010, eticheta ecologică a UE poate fi acordată serviciilor care au un impact redus asupra mediului pe durata întregului lor ciclu de viață. Acest regulament prevede stabilirea de criterii specifice de acordare a etichetei ecologice a UE pentru fiecare grup de produse.

Grupul de produse „unități turistice de cazare” include furnizarea de servicii de cazare și de servicii de camping pentru turiști și oricare dintre următoarele servicii auxiliare gestionate de furnizorul de cazare pentru turiști:

1. servicii de alimentație publică;

2. instalații de agrement sau de întreținere corporală;

3. spații verzi;

4. locații pentru evenimente izolate, cum ar fi reuniuni de afaceri, conferințe sau evenimente de formare;

5. instalații sanitare și pentru spălat și gătit sau puncte de informare la dispoziția turiștilor din campinguri, a călătorilor și a rezidenților pentru utilizare colectivă.

Serviciile de transport și călătoriile de agrement sunt excluse din grupul de produse „unități turistice de cazare”.

Prezenta decizie se adresează statelor membre. Adoptată la Bruxelles, 25 ianuarie 2017.

Consilier juridic Elena Albu


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.