Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Solicitare ref. încetarea detașării la MJ a doi procurori. UPDATE: Poziție procuror. Încetare detașare


3 februarie 2017 | Georgiana-Camelia LUCIU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, SELECTED, Sistemul judiciar
Georgiana-Camelia Luciu

Georgiana-Camelia Luciu

Vineri, 3 februarie 2017, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea detaşării în cadrul Ministerului Justiţiei, începând cu această dată, a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Oanei Andrea Schmidt – Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, potrivit unui comunicat al CSM.

CSM a reamintit că detaşarea la Ministerul Justiției a Oanei Andrea Schmidt Hăineală s-a dispus pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 7 ianuarie 2017, prin Hotărârea nr. 4 din 5 ianuarie 2017 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, detaşarea la aceeaşi instituţie a lui Sima Constantin, s-a dispus pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 11 ianuarie 2017, prin Hotărârea nr. 5 din 11 ianuarie 2017 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 1)

***

Vineri, 3 februarie 2017, Oana Andrea Schmidt – Hăineală a solicitat primului ministru al României încetarea calității deținute în cadrul Ministerului Justiției, respectiv de Secretar de stat, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

***

Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, joi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia Luciu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică