Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Lazăr: Nu exista ofițeri sub acoperire printre magistrați!


3 februarie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Joi, 2 februarie 2017, referitor la acuzatiile aparute in spatiul public, potrivit carora in magistratura ar fi infiltrati ofiteri acoperiti, Augustin Lazăr, Procurorul general, a spus foarte ferm ca nu exista ofiteri sub acoperire printre magistrati si doar o „minte bolnava” se poate gandi la asa ceva, potrivit ziare.com.

Augustin Lazăr: „E o legenda vehiculata sistematic, penibil de sistematic si interesat, o legenda care face parte din actiunea de lezare a autoritatii judecatoresti si a independentei Justitiei.

Nu exista! Noi din 2004 dam declaratii, magistratii dau declaratii ca nu fac parte din structuri (…) credeti ca un om rational poate sa dea astfel de declaratii si sa aiba activitati sub acoperire, ar fi fals in declaratii, asa ceva e intr-o minte bolnava a cuiva care vrea sa exploateze aceasta marota.”

Procurorul general a vorbit si despre protocoalele incheiate intre Parchet si serviciile de informatii, explicand ca astfel de documente exista, insa nu este nimic in neregula cu ele.

Augustin Lazăr: „E o exagerare si printre magistrati sunt oameni creduli care cad in plasa acestei combinatii. Siguranta nationala presupune ca autoritatile statului roman sa functioneze, ele nu pot functiona decat prin protocol, care arata conditiile prin care o autoritate trebuie sa contacteze o alta autoritate.”

Procurorul general a lamurit ca astfel de protocoale se refera, de exemplu, si la colaborari privind combaterea terorismului, iar asa ceva nu se poate face la vedere.

Augustin Lazăr: „Ce credeti ca ar putea sa contina aceste protocoale in plus? Cine ar risca sa faca o fapta compromitatoare raspunde pentru ea, de aia sunt facute protocoale, sa nu faca fiecare ce crede.”

De asemenea Procurorul general a mai mentionat ca astfel de documente nu se incheie intre servicii si o structura anume, cum ar fi DNA sau DIICOT, ci intre servicii si Ministerul Public ca intreg.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică