Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului


4 februarie 2017 | Cristian JURA, Cristina GRIGORAȘ
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Articole, Content, Legal Days, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice
Cristian Jura

Cristian Jura

Cristina Grigoraș

Cristina Grigoraș

Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului (World Cancer Day) este marcată, anual, pe 4 februarie, promovându-se, cu această ocazie, accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii și sporirea gradului de informare a publicului asupra problemei oncologice.

Evenimentul este parte a campaniei mondiale de luptă împotriva cancerului, potrivit Cartei de la Paris, adoptată la summit-ul  mondial pentru noul mileniu, ce s-a desfășurat pe 4 februarie 2000.

Potrivit datelor OMS, cancerul provoacă aproximativ 8.2 milioane decese anual, mai mult decât SIDA, tuberculoza și malaria la un loc, acesta rămânând una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume.

Prin urmare, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (International Agency for Research on Cancer – IARC) sprijină Uniunea pentru Controlul Internațional al Cancerului (Union for International Cancer Control – UICC) pentru a promova căile menite să diminueze povara globală a cancerului.

UICC este cea mai mare organizație internațională de luptă împotriva cancerului, cu peste 900 de organizații membre din 155 țări, reprezentând unele dintre cele mai mari societăți de cancer, ministere ale sănătății, institute de cercetare, centre de tratament și grupuri de pacienți.

Coordonat de UICC, în perioada 2016-2018 evenimentul se desfășoară sub deviza “Noi putem. Eu pot.” și pune accent pe modul în care oricine – fie colectivități, fie individual – își poate aduce contribuția la reducerea povarei globale a cancerului.

Web-site-ul oficial al campaniei este: http://www.un.org/en/events/cancerday/.

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura

Masterand Cristina Grigoraş
Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro