Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Sorin Mihai Grindeanu: Duminică va fi o ședință de Guvern pentru abrogarea / prorogarea OUG nr. 13/2017
04.02.2017 | JURIDICE.ro

Sâmbătă, 4 februarie 2017, Sorin Mihai Grindeanu, Primul-ministru al României, a anunțat că mâine, într-o ședință de urgență a Guvernului, va abroga sau proroga OUG nr. 13/2017, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Declarația integrală:

„Am ascultat şi am văzut şi auzit în aceste zile foarte multe opinii. Multe din partea colegilor de partid din care fac parte de 20 de ani, din coaliţia guvernamentală, colegi de politică.

Am auzit vocea străzii.

Vin azi, după toate aceste opinii exprimate de foarte mulţi în aceste zile să vă spun decizia mea ca prim ministru în ceea ce înseamnă dezbaterea publică în aceste zile.

Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. Pe de o parte, pe cealaltă argumentele celor care ne-au susţinut – pare ruptă în două. E ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva.

Tot ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp şi care nu au fost puse în practică, e normal, chiar conform legii, ca în cel mai scurt timp să îşi găsească transpunerea în cadru legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentru toată lumea, indiferent unde lucrează, indiferent de ceea ce se ocupă.

Am văzut poziţiile oamenilor.

S-a creat un clivaj în societate.

Ca prim ministru, am luat după aceste zile câteva decizii.

Mâine vom face în regim de urgenţă o sedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. Folosesc termenul abrogare, e folosit de către Administraţia Prezidenţială când ne-a cerut să abrogăm această ordonanţă. Vom găsi o cale legală – abrogarea, prorogare – ca să nu intre în vigoare această ordonanţă, ca sa fiu cât se poate de clar.

O să demarez rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem excluzând poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, ca după un dialog pe care sper să îl am , în scurt timp să trimitem proiect de lege în parlament pentru punerea in acord a deciziei CCR cu cadrul legal.

Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma şi îşi asumă consecinţele.

Închei prin a vă spune următorul lucru: doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care am fost votaţi.

Mai avem pe primul trimestru 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele viitoare de guvern şi măsurile pe care le vom lua astfel încât ceea ce au votat românii. Acel program de guvernare să se regăsească în viaţa lor de zi cu zi. Vă mulţumesc!”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.