Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

BVB: România va atrage miliarde de euro odată promovată la statutul de piață emergentă


6 februarie 2017 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Vineri, 3 februarie 2017, reprezentanții pieței de capital prezenți la conferința „Piața de capital din România – Următoarele dezvoltări capitale”, eveniment organizat de Bursa de Valori București și găzduit de Banca Națională a României au susținut că România este pe ultima sută de metri de a fi promovată la statutul de piață emergentă, o schimbare care va aduce fluxuri masive de capital în economia locală, potrivit unui comunicat al BVB.

Miliarde de euro vor fi investite în România odată ce țara va fi promovată la statutul de piață emergentă, lucru care va avea un impact pozitiv major în economie.

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB: Piața de capital din România are acum șansa, poate pentru prima dată, să obțină rapid o victorie semnificativă deoarece intrarea în familia piețelor emergente este foarte aproape. Avem acest obiectiv strategic de atins: să ducem România la statutul de piață emergentă.”

Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB: „Vom lupta metru cu metru ca să ne atingem acest obiectiv astfel încât piața de capital să devină o alternativă de finanțare a afacerilor din România. Anunțul FTSE Russell de acum câteva luni de includere în Watchlist pentru o potențială upgradare a reprezentat efortul a patru ani de zile. Este o competiție intensă pentru fonduri. Când România va fi upgradată vom avea acces la o dimensiune a fondurilor de circa 20-25 de ori mai mare.”

Adrian Tănase, Chief Investment Officer în cadrul NN Pensii România: „Până acum am investit pe piața locală de capital 500 de milioane de euro, și aici vorbesc doar de acțiuni, nu și de obligațiuni. Nevoia de investiții a fondului NN Pensii în următorii nouă ani este cel puțin dublă.”

„Noi nu suntem mulțumiți nici acum de gradul de diversificare al portofoliului de acțiuni pe care îl avem. Pentru a menține cel puțin aceeași expunere în acțiunile listate pe piața locală, vom avea nevoie de oportunități de un miliard de euro în următorii nouă ani. Dacă piața locală de capital nu se dezvoltă, fondurile de pensii vor investi în afara țării.

În 2016 România a înregistrat cel mai mare nivel al dividendelor acordate la nivel internațional iar acest trend pare că se va menține și în 2017.

Carsten Hesse, analist în cadrul Berenberg: „Am realizat o analiză și, chiar și într-un scenariu conservator, câștigurile din dividende vor fi de peste 7% în 2017. Fondul Proprietatea va plăti dividende speciale în numerar, ceea ce înseamnă că anul acesta vor acorda dividende de două cifre. Guvernul a anunțat recent că își dorește ca minim 90% din profitul companiilor de stat să fie distribuit sub formă de dividende. Vom avea Transelectrica, Transgaz și OMV Petrom care, de asemenea, vor acorda dividende de două cifre.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii