Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Protocol Agenția Națională Anti-Doping – Colegiul Medicilor din București


6 februarie 2017 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Dreptul sanatatii, Dreptul sportului
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Miercuri, 1 februarie 2017, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) și Colegiul Medicilor din București (CMMB) au încheiat un protocol de colaborare al cărui scop este de a spori colaborarea interinstituțională în direcția creării și implementării de programe informativ-educative pentru prevenirea și combaterea dopajului în sport, potrivit unui comunicat al ANAD.

Concret, cele două instituții vor elabora și desfășura programe și acțiuni comune prin care vor încerca să atragă atenția asupra pericolului consumului de substanțe dopante. În acest sens, vor elabora documente informative și vor organiza în comun cursuri de pregătire la care vor lua parte nu doar sportivi profesioniști, amatori sau practicanți ai sportului recreativ, ci și medici. Rolul acestora în creșterea gradului de conștientizare a publicului larg (și îndeosebi a sportivilor) asupra pericolelor reprezentate de consumarea substanțelor aflate pe „Lista Interzisă” a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) este unul de extremă importanță, în accepția ambelor instituții.

Prof. univ. dr. Graziela Vâjială, președintele Agenției Naționale Anti-Doping: „Avem nevoie de sprijinul medicilor în apărarea sportului curat. Aportul lor în activitatea de prevenire a dopajului este vital. ANAD organizează o mulțime de cursuri dedicate sportivilor, medicilor sportivi și personalului asistent al sportivilor, iar faptul că vom colabora cu o instituție de prestigiu precum Colegiul Medicilor din Municipiul București ne dă un impuls și mai mare în combaterea dopajului în sport, prin accesul nemijlocit la un public mai larg.”

Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București: „Este esențial ca un număr cât mai mare de medici să aibă informații despre lista substanțelor interzise în sportul de performanță, dar și despre efectul unor astfel de produse asupra sănătății celor care fac sport pentru recreere.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro