Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Protocol Agenția Națională Anti-Doping – Colegiul Medicilor din București
06.02.2017 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Miercuri, 1 februarie 2017, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) și Colegiul Medicilor din București (CMMB) au încheiat un protocol de colaborare al cărui scop este de a spori colaborarea interinstituțională în direcția creării și implementării de programe informativ-educative pentru prevenirea și combaterea dopajului în sport, potrivit unui comunicat al ANAD.

Concret, cele două instituții vor elabora și desfășura programe și acțiuni comune prin care vor încerca să atragă atenția asupra pericolului consumului de substanțe dopante. În acest sens, vor elabora documente informative și vor organiza în comun cursuri de pregătire la care vor lua parte nu doar sportivi profesioniști, amatori sau practicanți ai sportului recreativ, ci și medici. Rolul acestora în creșterea gradului de conștientizare a publicului larg (și îndeosebi a sportivilor) asupra pericolelor reprezentate de consumarea substanțelor aflate pe „Lista Interzisă” a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) este unul de extremă importanță, în accepția ambelor instituții.

Prof. univ. dr. Graziela Vâjială, președintele Agenției Naționale Anti-Doping: „Avem nevoie de sprijinul medicilor în apărarea sportului curat. Aportul lor în activitatea de prevenire a dopajului este vital. ANAD organizează o mulțime de cursuri dedicate sportivilor, medicilor sportivi și personalului asistent al sportivilor, iar faptul că vom colabora cu o instituție de prestigiu precum Colegiul Medicilor din Municipiul București ne dă un impuls și mai mare în combaterea dopajului în sport, prin accesul nemijlocit la un public mai larg.”

Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București: „Este esențial ca un număr cât mai mare de medici să aibă informații despre lista substanțelor interzise în sportul de performanță, dar și despre efectul unor astfel de produse asupra sănătății celor care fac sport pentru recreere.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate